Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lovitura pe care o dă Gigi Becali! FCSB poate transfera un atacant care rupe plasele în străinătate!

Lovitura pe care o dă Gigi Becali! FCSB poate transfera un atacant care rupe plasele în străinătate!galerie foto

FCSB

Comentarii

Gigi Becali nu şi-a ascuns niciodată intenţiile. Iar Aurelian Chiţu a fost mereu unul dintre fotbaliştii la care patronul FCSB-ului a aspirat.

Plecat din România în martie 2018, Aurelian Chiţu şi-a regăsit forma de altă dată în Coreea de Sud. Evolueaza cu succes pentru Daejon Citizen, o gruparea deţinută de cel mai mare grup de fonduri private din această ţară, Hana Financial Group.

Echipa înfiinţată în urmă cu 23 de ani şi-a trecut în palmares o Cupă a Coreei de Sud în 2001 şi a evoluat în trecut în Liga Campionilor Asiei. Are în lot doar trei stranieri, doi dintre ei fiind brazilieni şi atacanţi. Marele atu al formaţiei pregătite de Hwang Sun Hong este însă românul Aurelian Chiţu, fost atacant la Viitorul Constanţa şi Valenciennes.

Transfer pentru FCSB? Gigi Becali îl poate aduce, în sfârşit, pe Chiţu. Fotbalistul impresionează în Coreea de Sud

17 goluri şi 5 pase decisive a reuşit Chiţu de când a ajuns la Daejon, având cele mai importante performanţe ale unui jucător de la Citizen în ultimul an.

Fotbalistul mare are contract până în vară, dar poate pleca in orice moment pentru o sumă relativ mică. FCSB nu s-a mai interesat de Chiţu din 2013, când Gheorghe Hagi anunţa că Gigi Becali l-a dorit cu insistenţă pe fotbalistul care la Viitorul evolua cu precădere in benzile terenului. Condamnat atunci la închisoare, Gigi Becali a încercat în 2013 să-l aducă la FCSB pe Chiţu, dar fotbalistul a preferat transferul în Franţa, la Valenciennes.

N-a fost cea mai inspirată decizie a jucătorului care în 2016-2017 avea să câştige titlul cu Viitorul Constanţa. A jucat puţin la Valenciennes şi a revenit în România, după un periplu prin Grecia. La Daejon este piesă de bază, iar coreenii vor să-l păstreze pentru a ataca promovarea în K League

Gigi Becali a anunţat recent însă că vrea ca înlocuitorul lui Harlem Gnohere să fie un vârf mult mai mobil, care să poată evolua oriunde în cele trei zone de atac ale ofensivei roş-albastre. Exact asta face acum Chiţu la Daejon, unde are libertate de mişcare într-o ofensivă din care mai fac parte brazilienii Matheus şi Ramazotti.

Chiţu nu evoluează ca vârf împins la Daejon. O face pe parcursul meciurilor, în funcţie de poziţionarea celorlalţi doi atacanţi. De foarte multe ori ajunge în această poziţie oarecum nouă pentru cariera sa, dar pare să facă faţă cu brio. Mobilitatea şi plasamentul său au fost remarcate şi de antrenorul Hwang Sun Hong: ”Ne ajută prin felul în care se mişcă şi atacă mingea. El câştigă mult la finalizare prin experienţa pe care a dobândit-o într-un fotbal mult mai bine organizat precum cel european”

Cine este Aurelian Chiţu

Născut la Ţăndărei, Chiţu a început fotbalul la Unirea Slobozia. A semnat în 2009 cu Viitorul Constanţa, formaţie unde s-a făcut rapid remarcat. După patru sezoane a plecat la Valenciennes în Franţa, în ciuda interesului exprimat de Gigi Becali şi FCSB pentru el. Timp de jumătate de sezon a evoluat în Grecia, sub formă de împrumut de la Valenciennes, apoi s-a întors definitiv în România, la Astra.

Viitorul l-a adus ”acasă” în 2015, iar Chiţu a făcut parte din echipa care a reuşit să câştige titlul în România, în premieră. Din 2018, Aurelian Chiţu a semnat cu Daejon Citizen. În K League 2, românul a reuşit deja să impresioneze prin cele 17 goluri şi 5 pase decisive.

Afla mai multe despre: gigi becaliaurelian chiţufcsb 

viewscnt
Articole similare