Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lucescu, pe banca forţei nou-apărute în Ucraina prin unirea a două cluburi! "Ideea este foarte bună"

Lucescu, pe banca forţei nou-apărute în Ucraina prin unirea a două cluburi! "Ideea este foarte bună"
Comentarii

Unul dintre jurnaliştii ucraineni care se bucură de notorietate, Igor Tsyganyk, a anunţat care au fost planurile granzilor Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, imediat după izbucnirea războiului, când era clar că stranierii vor părăsi lotul şi echipele nu se vor întoarce curând în capitală.

"Am auzit ideea de a uni Dinamo Kiev şi Şahtior"

Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, cele două echipe importante ale Ucrainei şi din estul Europei, se află în exil, în acest moment, din cauza invaziei Rusiei. Granzii desfăşoară turnee de promovare a păcii şi pentru a strânge fonduri prin care să-şi ajute conaţionalii prinşi într-un război sângeros şi care a afectat pe toate planurile Ucraina. 

Campioana Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, şi Şahtior Doneţk au pierdut, deja, mai mulţi fotbalişti străini, care, din cauza contextului, şi-au găsit alte echipe la care să evolueze. 

Anticipând urmările conflictului s-a luat în calcul posibilitatea ca cele două mari rivale să devină o singură echipă, pe durata războiului, pentru a evolua în meciurile prin care să transmită un mesaj puternic. În echipa nou-formată ar fi jucat doar fotbaliştii autohtoni, iar antrenorul român Mircea Lucescu ar fi putut sta pe banca tehnică. 

Informaţia a fost anunţată de jurnalistul ucrainean Igor Tsyganyk. 

„Am auzit că la început a fost ideea de a uni Dinamo şi Şahtior într-o singură echipă, fără stranieri. Să încerce să joace ca o singură echipă, dar, din anumite motive, nu au găsit sprijin.

In opinia mea, ideea este foarte bună. Acest lucru ar arăta unitate pentru un singur scop. Pe de altă parte, Dinamo şi Şahtior îşi joacă meciurile. Fac mai multă publicitate şi mai multe meciuri de strângere de fonduri”, a declarat jurnalistul, conform Football24.ua.

Igor Surkis recunoaşte: "Mircea Lucescu, ofertat de echipe şi de o naţională"

FCSB, prima reacţie după ce Dinamo Kiev a anulat amicalul

Dinamo Kiev a anunţat, joi, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că a renunţat la meciul amical cu FCSB din cauza declaraţiilor lui Gigi Becali cu privire la Batalionul Azov, despre care a spus că "ăia sunt nazişti". 

Replica FCSB a venit imediat din partea lui Mihai Stoica. 

Afla mai multe despre: igor tsyganykdinamo kievmircea lucescusahtior donetk 

viewscnt
Articole similare