Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ludogoreţ poate rămâne fără fotbalişti români pentru prima dată după 10 ani! Situaţia apărută în cadrul clubului la care Moţi e director tehnic

Ludogoreţ poate rămâne fără fotbalişti români pentru prima dată după 10 ani! Situaţia apărută în cadrul clubului la care Moţi e director tehnic
Comentarii

Istoria modernă a campioanei en titre a Bulgariei e strâns legată de fotbaliştii români. Cel care a spart gheaţa la echipa care domină fotbalul de la sud de Dunăre e Cosmin Moţi, ajuns între timp director tehnic.

Se termină era fotbaliştilor români la Ludogoreţ?

Ludogorets Razgrad a cunoscut o ascensiune fulminantă în Bulgaria, la începutul deceniului trecut. De atunci, a cucerit ultimele 10 campionate şi a lăsat o impresie bună în competiţiile europene. 

Jucătorii români şi-au lăsat amprenta decisiv asupra clubului. Primul a fost Cosmin Moţi, fost căpitan al echipei şi ţinut în conducerea clubului, după retragere. 

În istorie a mai intrat şi Claudiu Keşeru, atacant plecat în 2021, după şase ani petrecuţi la echipa unde a devenit golgheterul all-time. 

Era fotbaliştilor români la Ludogoreţ se poate termina în 2022. Topsport.bg anunţă că atacantul lateral Dorin Rotariu, cel care a fost trimis şi la echipa a doua în acest sezon, s-ar putea despărţi de campioana Bulgariei. 

Fostul dinamovist este dorit de Atromitos şi transferul are şanse să se realizeze, deşi Dorin Rotariu mai are contract până în 2024. 

Astfel, după plecarea lui Dorin Rotariu, ar fi pentru prima dată după 10 ani când niciun fotbalist român n-ar mai fi în lotul lui Ludogoreţ, care acum e antrenat de Ante Simundza.

Ludogoreţ a fost un pol de interes pentru fotbalişti ai naţionalei României în ultimul deceniu, datorită contractelor bune, a condiţiilor oferite şi a posibilităţii de a juca în competiţiile europene. 

Claudiu Keşeru a părăsit clubul în acest sezon, după ce a fost trecut pe bancă de antrenor, dar nici la FCSB nu se descurcă mai bine. Gigi Becali a fost decis să scape de atacantul naţionalei, dar l-a păstrat. În acest sezon, Keşeru ar mai putea juca doar la Ludogoreţ, dacă va părăsi, prematur, FCSB. 

Dragoş Grigore a revenit în România, odată cu promovarea Rapidului în Liga 1, după trei ani petrecuţi în Bulgaria. 

Andrei Prepeliţă a jucat pentru bulgari între 2015-2016 şi acum e antrenorul revelaţiei FC Argeş. 

Adi Popa a avut o scurtă aventură la Ludogoreţ, în 2019, iar acum joacă la Steaua Bucureşti. 

Cosmin Moţi a fost numit director sportiv în iulie 2021 şi e unul dintre cei mai respectaţi oameni din club. 

 

Afla mai multe despre: ludogoretcosmin moti 

viewscnt
Articole similare