Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Mă aşteptam să-l facă avion”. Cine a fost desemnat de Edi Iordănescu să-l anihileze pe Luis Diaz. Cum s-a descurcat | EXCLUSIV

”Mă aşteptam să-l facă avion”. Cine a fost desemnat de Edi Iordănescu să-l anihileze pe Luis Diaz. Cum s-a descurcat | EXCLUSIV

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României a suferit un eşec la limită în amicalul cu Columbia, iar unul dintre jucătorii care au fost remarcaţi este şi Andrei Raţiu (25 de ani). Fundaşul dreapta a trebut să-i facă faţă superstarului columbian de la Liverpool, Luis Diaz (27 de ani).

România a pierdut meciul amical contra Columbiei, scor 2-3, unul disputat în Spania, la Madrid, pe Metropolitano, arena celor de la Atletico.

Sud-americanii au condus cu 3-0, dar tricolorii au revenit şi au făcut eşecul mai uşor de suportat. Ianis Hagi şi Florin Tănase au redus pe final diferenţa de scor.

Printre titularii lui Edi Iordănescu s-a numărat şi Andrei Raţiu. După ce nu a fost utilizat deloc în partida cu Irlanda de Nord (1-1), acesta a fost integralist în amicalul cu Columbia, pe postul de fundaş dreapta.

Andrei Raţiu, unul dintre jucătorii remarcaţi în partida de verificare cu Columbia

Iar adversarul său direct a fost nimeni altul decât Luis Diaz, vedeta celei mai în formă naţionale din lume. Basarab Panduru a lăudat felul cum s-a apărat în faţa fotbalistului celor de la Liverpool.

”Nu a fost rău. Mă aşteptam să-l facă avion, să nu aibă nici măcar o şansă. Luis Diaz era într-o mare formă, tu nu ai jucat (n.r. la echipa de club), dar mi se pare că şi-a făcut treaba cât a putut şi el, păstrând proporţiile”, a declarat Panduru, la Orange Sport.

Până în momentul de faţă, Andrei Raţiu a evoluat de 16 ori în tricoul primei reprezentative a României şi a marcat un gol, în partida câştigată cu Kosovo (2-0), la 12 septembrie 2023, din preliminariile recent încheiate.

În vara anului trecut, Raţiu făcea trecerea de la Huesca în Primera Division, la Rayo Vallecano. Tranzacţia acestuia s-a ridicat la suma de 500.000 de euro.

Dar fundaşul lateral român nu a primit foarte multe şanse la noua sa echipă. A evoluat doar în 11 meciuri şi a marcat un gol. În prezent, este cotat la 1,5 milioane de euro.

În schimb, Luis Diaz a bifat 47 de meciuri la naţionala Columbiei şi a marcat 11 goluri. Cotat la 75 de milioane de euro, acesta s-a transferat la Liverpool de la Porto în ianuarie 2022 pentru 47 de milioane de euro.

Atacantul lateral stânga al lui Liverpool a adunat 86 de meciuri în tricoul ”cormoranilor”, iar contribuţiile sale ofensive sunt 22 de goluri şi 13 pase decisive.

Afla mai multe despre: andrei ratiuechipa nationalastranieri 

viewscnt
Articole similare