Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mai bun decât Haaland şi Lewandowski. Atacantul din Bundesliga care a stabilit un record ”interzis” celor două maşinării de goluri

Mai bun decât Haaland şi Lewandowski. Atacantul din Bundesliga care a stabilit un record ”interzis” celor două maşinării de goluri

Bundesliga

Comentarii

Erling Haaland (23 de ani) şi Robert Lewandowski (35 de ani) şi-au pus definitiv amprenta în Bundesliga, dar nici măcar ei nu au reuşit ce a realizat actualul atacant al lui Stuttgart.

Stuttgart a învins-o, în deplasare, pe Union Berlin, scor 3-0, în etapa a opta din Bundesliga.

Primul dintre goluri a fost dat de Sehou Guirassy, nimeni altul decât omul momentului în fotbalul german.

Guirassy, peste Haaland şi Lewandowski

Astfel, Guirassy a reuşit să marcheze 14 goluri în primele opt etape din Bundesliga, record all-time. Este o performanţă pe care nici măcar Erling Haaland sau Robert Lewandowski nu au mai realizat-o.

De asemenea, pe lângă numărul impresionant de goluri marcate, atacantul din Guineea are şi o pasă decisivă.

Vârful în vârstă de 27 de ani este golgheterul din Bundesliga şi cel mai prolific atacant din Top 5 campionate ale Europei.

De altfel, Guirassy se află pe locul trei în clasamentul actualizat al Ghetei de Aur a Europei.

Sehou Guirassy a sosit la Stuttgart în vara anului trecut, fiind împrumutat de la Rennes. Acesta a confirmat aşteptările în Germania şi i-a ”obligat” pe oficialii şvabi să achite nouă milioane de euro pentru a-l transfera definitiv de la francezi, în vara acestui an.

Iar cota sa de piaţă, aşa cum era de aşteptat, nu avea cum să rămână acceaşi, ea crescând exponenţial în ultimele luni. Dacă în momentul în care a semnat cu Stuttgart era evaluat la 14 milioane de euro, acum valorează 40 de milioane, potrivit Transfermarkt.

De-a lungul carierei, Sehou Guirassy a mai jucat la Laval, Serhou Guirassy a mai evoluat la Lille, Auxerre, Koln şi Amiens.

Iar de pe urma eficienţei lui Guirassy beneficiază şi Stuttgart, care este a doua clasată din Bundesliga, la un punct în spatele lui Bayer Leverkusen.

Cifrele lui Haaland şi Lewandowski în Bundesliga

  • Erling Haaland - două sezoane şi jumătate în Bundesliga, la Borussia Dortmund (ianuarie 2020 - iulie 2022) - 62 de goluri, 19 pase decisive, în 67 de meciuri
  • Robert Lewandowski - 12 sezoane în Bundesliga, dintre care patru la Borussia Dortmund (2010-2014) şi opt la Bayern Munchen (2014-2022) - 312 goluri, 75 assist-uri, în 384 de meciuri

Afla mai multe despre: bundesligaerling haalandrobert lewandowskisehou guirassy 

viewscnt
Articole similare