Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Manchester United a spulberat-o pe Chelsea, în primul derby din Premier League. Londonezii, debusolaţi fără Eden Hazard

Manchester United a spulberat-o pe Chelsea, în primul derby din Premier League. Londonezii, debusolaţi fără Eden Hazard

Premier League

Comentarii

Manchester United a "distrus-o" pe Chelsea Londra, scor 4-0 (1-0), într-o partidă din prima etapă a Premier League. Golurile formaţiei antrenate de Oleg Gunnar Solsjkaer au fost marcate de Rashford - penalty, min. 18 şi 67, Martial - min. 65, James - min. 81.

LIVE TEXT | Manchester United - Chelsea 4-0 (Rashford - penalty, min. 18 şi 67, Martial - min. 65, James - min. 81)

Final de meci, pe Old Trafford! Manchester United câştigă la un scor prea aspru pentru ce s-a jucat pe teren. Chelsea a avut două bare în prima repriză, însă nu a avut nici noroc. Manchester United a fost echipa mai pragmatică, cu o eficienţă aproape de perfecţiune în faţa porţii. Diferenţa a fost făcută de cele două defensive. La Chelsea, Azpilicueta, Emerson, Zouma şi Christensen au fost stângaci în expirare, dar şi în plasament, fiind cu un pas în spatele atacanţilor adverşi, Rashford sau Martial. De partea cealaltă, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw s-au descurcat mult mai bine, chiar dacă londonezii au lovit bara în două rânduri

Min. 86: Dublă schimbare la Manchester United - Greenwood intră în locul lui Rashford, iar Mata în locul lui Lingard

Min. 81: GOOOL Manchester United! La 7 minute de la introducerea pe teren, James îl învinge pe Kepa, cu un şut plasat, dar deviat de fundaşul celor de la Chelsea, Emerson.


Min. 74: Prima înlocuire şi la Manchester United. James intră în locul lui Pereira.
Min. 73: Ultima schimbare pentru Chelsea. Kante îl înlocuieşte pe Jorginho. 
Min. 67: GOOOL Manchester United! Marcus Rashford face 3-0, după ce-l execută pe Kepa, după o pasă senazaţională primită de la Pogba.
Min. 66: A doua schimbare pentru Chelsea. Giroud intră în locul lui Abraham
Min. 65: GOOOL Manchester United! Antony Martial reia în plasă centrarea venită din flancul drept, a lui Pereira, din marcajul lui Azpilicueta
Min. 58: Prima schimbare a partidei, efectuată de Chelsea. Pulisic intră în locul lui Barkley.
Min. 40: Din nou ocazie mare pentru Chelsea! Şutul lui Emerson, din flancul stâng, loveşte vinclul porţii lui De Gea, apoi mingea se scurge în afara terenului.
Min. 39: Încă o ocazie pentru Chelsea. Barkley nu reuşeşte să-l învingă pe De Gea, din nouă metri, lateral stânga. Portarul spaniol a reuşit să resping cu piciorul.
Min. 32: Manchester United reuşeşte să marcheze din nou, tot prin Rashford, însă atacantul englez este semnalizat pentru offside.
Min. 31: Şutul lui Martial din marginea careului s-a dus mult peste poarta lui Kepa.
Min. 18: GOOOL Manchester United! Execută tot Rashford, perfect, în plasa laterală a lui Kepa.
Min. 17: Penalty pentru Manchester United. Zouma îl faultează pe Rashford în careu.
Min. 11: Chelsea creşte presiunea la poarta lui De Gea. Şutul lui Mount a fost prins cu uşurinţă de portarul spaniol
Min. 7: Ocazia foarte bună pentru Manchester United, dar şutul lui Antony Martial este slab, reţinut fără probleme de Kepa.
Min. 4: Ocazie imensă pentru Chelsea!!! Şutul lui Tammy Abraham izbeşte bara porţii lui De Gea. 

A început partida de pe Old Trafford.

ECHIPELE DE START

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - Pogba, McTominay - Martial, Lingard, Pereira - Rashford
Rezerve: Greenwood, James, Mata, Matic, Romero, Tuanzebe, Young.
Antrenor: Oleg Gunnar Solskjaer.

Chelsea: Kepa - Emerson, Zouma, Christensen, Azpilicueta - Jorginho, Kovacic - Mount, Barkley, Pedro - T.Abraham.
Rezerve: Caballero, M.Alonso, Giroud, Kante, Kenedy, Pulisic, Tomori.
Antrenor: Frank Lampard.

Au trecut şase ani de zile de la ultima victorie pe care Chelsea Londra a obţinut-o împotriva celor la Manchester United, în fieful lor, pe Old Trafford. Nici de această dată nu va uşor. Chelsea şi-a pierdut cel mai important jucător al ultimilor ani, Eden Hazard, vândut la Real Madrid, în plus, a avut suspendat şi dreptul de a înregistra noi jucători în această perioadă de mercato, dar şi în cea din iarnă. Au revenit după împrumuturi, Michy Batshuayi, Christian Pulisici, Tammy Abraham, Tiemoue Bakayoko, Kenneth Omeruo sau Danny Drinkwater, şi s-a activat clauza de cumpărare a lui Matteo Kovacic, pentru 45 de milioane de euro. De asemenea, va fi primul meci oficial pentru legenda albastră, Frank Lampard, cel care va îmbrăca costumul de manager al formaţiei la care a activat 13 sezoane.

De partea cealaltă, Manchester United, pregătită de norvegianul Oleg Gunnar Solsjkaer, a reuşit să-l facă pe fundaşul central Harry Maguire, cel mai scump fundaş din istoria fotbalului, 87 milioane de euro plătite celor de la Leicester. De asemenea, au mai fost aduşi Aaron Wan-Bissaka - 55 milioane de euro de la Crystal Palace, şi Daniel James - 17 milioane de euro de la Swansea. La capitolul plecări, "diavolii roşii" s-au despărţit de Romelu Lukaku (65 de milioane - inter), Antonio Valencia (liber - LDU Quito), Ander Herrera (liber - PSG) şi James Wilson (liber - Aberdeen).

Ultima dată când Mancester United a jucat acasă, împotriva celor de la Chelsea, în prima etapă a Premier League, a fost în sezonul 1958/1959. Atunci, Manchester United s-a impus cu scorul de 5-2, atunci când Bobby Charlton a marcat un hat-trick.

 

Afla mai multe despre: premier league 

viewscnt
Articole similare