Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Max Verstappen şi-a stabilit viitorul

Max Verstappen şi-a stabilit viitorul

Formula 1

Comentarii

Triplul campion mondial de Formula 1, Max Verstappen, a declarat că nu are "niciun motiv" să părăsească Red Bull, în ciuda tensiunilor dintre tatăl său şi şeful echipei, Christian Horner, relatează AFP.

"Sunt fericit la echipă. Atâta timp cât avem performanţe bune, nu am niciun motiv să plec", a explicat olandezul, care a ţinut să precizeze că onorarea contractului său, care expiră la sfârşitul anului 2028, "a fost întotdeauna intenţia sa", în ciuda zvonurilor care îl îndreaptă spre Mercedes, care va avea un loc disponibil în 2025 în urma plecării neaşteptate a lui Lewis Hamilton la Ferrari.

Red Bull, care a zdrobit concurenţa în ultimii doi ani, cu 21 de victorii din 22 de curse în sezonul trecut, este zguduită de un război intern care a izbucnit la începutul lunii februarie. Deşi a fost exonerat de o anchetă internă de acuzaţiile de "comportament nepotrivit" formulate împotriva sa de un angajat, Christian Horner, şeful echipei austriece, rămâne contestat. La doar câteva ore după triumful fiului său, sâmbătă, la primul Mare Premiu al sezonului, în Bahrain, Jos Verstappen l-a atacant pe emblematicul şef al echipei Red Bull.

"Există tensiune (în echipă) atâta timp cât el rămâne în funcţie. Echipa este în pericol să se destrame. Nu mai poate continua aşa. Va exploda", a declarat sâmbătă fostul pilot olandez de Formula 1 pentru cotidianul britanic Daily Mail.

"Mad" Max se află astfel, fără să vrea, în centrul unui conflict care ar putea lăsa urme asupra echipei din Milton Keynes, chiar dacă el spune contrariul. "Important pentru mine este să nu mă amestec. În Bahrain nu a afectat performanţa echipei. În mod ideal, o echipă ar prefera să nu fie nevoită să treacă prin astfel de momente, dar eu rămân concentrat pe munca mea, care este să am performanţe bune pe circuit", a dat asigurări triplul campion mondial la Jeddah.

Întrebat dacă împărtăşeşte părerea tatălui său, Max Verstappen a răspuns:

"Nu contează dacă eşti de o parte sau de alta. Ca fiu al tatălui meu, ar fi ciudat să nu fiu de partea lui... dar mă concentrez pe performanţă. Ceea ce îmi doresc este să am un mediu de lucru calm, indiferent cine este în echipă", a explicat el.

Verstappen, care a câştigat prima cursă a sezonului în faţa coechipierului său Sergio Pérez, sâmbătă, în Bahrain, îşi va propune un nou succes în acest weekend pe circuitul stradal din Jeddah.

Afla mai multe despre: max verstappenred bullformula 1 

viewscnt
Articole similare