Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Misteriosul milionar care vrea să investească la un club din Liga 1. Este printre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România

Misteriosul milionar care vrea să investească la un club din Liga 1. Este printre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România
galerie foto

Superliga

Comentarii

Salvarea unui club din Liga 1 ar putea veni din partea unui milionar român care este un mare fan al fotbalului.

Mai multe cluburi din Liga 1 se confruntă cu probleme financiare, ba chiar sunt ameninţate de faliment, cum este cazul lui Gaz Metan şi Academica Clinceni.

În tot acest peisaj, oamenii cu bani din România se feresc să investească în fotbal. Totuşi, în Liga 1 ar putea apărea un nou patron.

Milionarul român care ar vrea să preia un club din Liga 1

Gaz Metan este pe marginea prăpastiei şi o rază de lumină ar putea veni de la un milionar român care este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Transilvania.

Echipa din Mediaş este aproape de faliment şi nu are la dispoziţie prea multe căi de a-şi rezolva problemele financiare. Cele mai multe speranţe sunt legate de un milionar român, care a avut deja o întâlnire cu cei din club.

Este vorba despre Simon Maurer, un om de afaceri român discret, despre care se spune că este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Transilvania.

Potrivit informaţiilor Telekom Sport, Simon Maurer a avut deja o întâlnire cu cei de la Gaz Metan Mediaş. La şedinţă au participat atât reprezentanţii clubului, cât şi primarul Mediaşului - Gheorghe Roman.

La finalul acelei întâlniri, Simon Maurer a solicitat mai multe documente prin care să se lămurească despre situaţia reală a clubului, în contextul în care datoriile sunt de aproape 4 milioane de euro.

Dar speranţele medieşenilor se risipesc de la o zi la alta. Simon Maurer a promis că va reveni cu un răspuns după ce va analiza documentele, însă el n-a venit nici până acum.

Între timp, Gaz Metan a pierdut deja 10 jucători importanţi şi situaţia financiară se înrăutăţeşte de la o zi la alta. Medieşenii încă speră că Simon Maurer se va implica şi o va salva pe Gaz Metan.

Cine este Simon Maurer, cel care ar putea fi noul patron din Liga 1

Simon Maurer s-a născut în 1967, lângă Sighişoara, într-o familie de saşi. În 1983, când avea 16 ani, s-a mutat împreună cu familia în Germania. Acolo, s-a înscris la o şcoală profesională de tâmplărie, unde a studiat timp de 3 ani.

În paralel, a avut mai multe profesii şi chiar a ajuns să măture scări de bloc pentru a câştiga bani. Ulterior, a ajuns şef de secţie la o companie din industria cosmeticelor.

În România a revenit în 2005, când avea 38 de ani şi a observat că există mult potenţial de creştere în piaţa de imobiliare. A decis astfel să investească dezvoltarea unor proiecte în mai multe oraşe din Transilvania şi în prezent se mândreşte că a vândut mai mult de 10.000 de apartamente.

Afacerile sale au cunoscut o creştere impresionantă mai ales în perioada crizei economice din perioada 2009-2014, când a vândut peste 2.000 de apartamente.

Simon Maurer este şi un mare pasionat de fotbal şi are şi două simpatii: ”Îmi place cu adevărat fotbalul. Sunt fan Bayern München şi FC Braşov”.

În 2015, a vrut să investească la FC Braşov, care atunci se afla în proprietatea lui Ioan Neculaie, dar a pus o condiţie neobişnuită: ”Eu sunt de religie adventist, iar sâmbătă nu lucrez. Începând cu vineri seara, de la apusul soarelui şi până sâmbătă seara, la apusul soarelui.

Dacă cei de la FRF ar fi de acord să îmi respecte sâmbăta, iar echipa să-şi dispute meciurile vineri până la apusul soarelui, sâmbătă după apusul soarelui, sau în oricare altă zi, nu ar fi nici o problemă”, a spus atunci Simon Maurer.

Până la urmă, discuţiile nu s-au mai concretizat, dar în 2018 a susţinut-o pentru o scurtă perioadă pe S.R. Braşov, echipă înfiinţată după ce FC Braşov a intrat în faliment.

De-a lungul timpului, i s-a mai propus să investească la CFR Cluj şi la Dinamo, fără prea mult succes însă.

Afla mai multe despre: simon maurer 

viewscnt
Articole similare