Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Moldova are echipă în grupele Ligii Campionilor, iar România nu. Ce spune Răzvan Burleanu: ”Strategia noastră nu s-ar plia pe o asemenea realitate”

Moldova are echipă în grupele Ligii Campionilor, iar România nu. Ce spune Răzvan Burleanu: ”Strategia noastră nu s-ar plia pe o asemenea realitate”

Fotbal intern

Comentarii

Sheriff Tiraspol s-a calificat în grupele Ligii Campionilor pentru prima oară în istorie. Campioana Moldovei a intrat în competiţie în acelaşi tur ca CFR Cluj.

Sheriff Tiraspol a reuşit să ajungă în grupele Ligii Campionilor pentru prima dată în istoria clubului. Campioana Moldovei a trecut de Teuta (Albania), Alaskhert (Armenia), Steaua Roşie Belgrad (Serbia) şi Dinamo Zagreb (Croaţia) în drumul spre accederea în Champions League.

Echipa din Transnistria a surprins pe toată lumea cu prestaţiile de senzaţie reuşite şi a fost recompensată cu o grupă alături de Inter Milano, Real Madrid şi Sahtior Donetsk, înlocuind-o practic pe Gladbach în grupa de anul trecut.

Sheriff Tiraspol a fost criticată pentru lipsa jucătorilor moldoveni din primul 11. La returul cu Dinamo Zagreb, singurul jucător basarabean titular pentru formaţia lui Yuriy Vernydub a fost Luvannor, un brazilian naturalizat care a şi părăsit clubul între timp.

Echipa se bazează pe străini întrucât jucătorii moldoveni nu sunt consideraţi de o calitate destul de ridicată pentru a face performanţă la cel mai înalt nivel. Vorbind despre alegerea de a nu folosi fotbalişti locali, Răzvan Burleanu a afirmat că această strategie nu ar putea funcţiona în România.

Moldova are echipă în grupele Ligii Campionilor, iar România nu

Preşedintele FRF a declarat că singurul fel prin care fotbalul românesc se poate dezvolta este prina  investi în jucători români. Conducătorul Federaţiei speră la o echipă în grupele Ligii Campionilor, însă această să aibă jumătate din titulari din ţara noastră.

”Cunosc această situaţie, chiar am urmărit meciurile celor de la Sheriff Tiraspol. Strategia noastră nu s-ar plia pe o asemenea realitate. Acum contează mult unde ajung acele resurse financiare.

Dacă ajung doar în salariile unor jucători străini, atunci nu poţi spune că valoarea lor a crescut sau că există un impact pozitiv. M-aş bucura să văd o echipă românească în Champions League, cu 5-6 jucători români”, a declarat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: sheriff tiraspolrăzvan burleanuliga campionilor 

viewscnt
Articole similare