Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutarea turneului de tenis de la Bucureşti în Ungaria, blocată de WTA. Federaţia şi proprietarul, acuze reciproce de saboj

Mutarea turneului de tenis de la Bucureşti în Ungaria, blocată de WTA. Federaţia şi proprietarul, acuze reciproce de saboj

Tenis

Comentarii

Federaţia de Tenis din Ungaria a anunţat că WTA a blocat mutarea turneului de tenis de la Bucureşti la Budapesta, deşi guvernul condus de Viktor Orban a preluat licenţa.

"Din păcate, Federaţia de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019", a anunţat federaţia maghiară de tenis într-un comunicat.

Federaţia de Tenis din Ungaria ăl acuză de minciună şi manipulare pe Jeno Marky. Acesta le-ar fi spus politicienii maghiari că poate muta turneul la Budapesta, deşi competiţia apărea în calendarul WTA şi în 2019 la Bucureşti.

"Jeno Marky trebuia să ştie că aprobarea WTA era puţin probabilă din cauza procedurilor, însă el a asigurat guvernul că nu sunt probleme şi a anunţat că turneul va avea loc la Budapesta din 2019. Decizia luată de WTA pune, de asemenea, jucătorii de tenis într-o poziţie neplăcută, care s-au pregătit de un turneu ce nu va mai avea loc", a adăugat Federaţia de Tenis din Ungaria.

Proprietarul turneului îi acuză pe cei din cadrul Federaţiei pentru situaţia actuală şi spune că aceştia au încercat să organizeze un turneu pe cont propriu.

"Când am cerut mutarea turneului de la Bucureşti la Budapesta, ştiam că nu există o altă competiţie de tenis în Ungaria deoarece guvernul şi-a luat angajamentul clar să organizeze turneul meu.

Am aflat de la reprezentanţii WTA că Federaţia de Tenis din Ungaria, deşi avea o decizie guvernamentală validă privind organizarea turneului, a negociat cu compania IMG pentru a organiza propriul turneu la Budapesta. Acest partizanat al Federaţiei aproape că a distrus intenţiile Guvernului", a răspuns Jeno Marky, citat de agenţia MTI.

Cel mai probabil dacă turneul nu se va organiza în cele din urmă la Budapesta, nu se va mai organiza deloc.

Afla mai multe despre: tenisturneu tenis bucuresti 

viewscnt
Articole similare