Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Mutu rupe tăcerea despre perioada petrecută la Chelsea şi scandalul izbucnit după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină: ”Am fost în iad şi m-am întors!”

Mutu rupe tăcerea despre perioada petrecută la Chelsea şi scandalul izbucnit după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină: ”Am fost în iad şi m-am întors!”

Fotbal

Comentarii

Adi Mutu a vorbit despre haosul trăit atunci când a fost depistat pozitiv cu cocaină, pe când juca pentru Chelsea.

Adi Mutu este considerat de mulţi cel mai talentat şi promiţător fotbalist român de la Hagi încoace. ”Briliantul” s-a remarcat încă de tânăr şi ar fi putut juca la cel mai înalt nivel ani buni.

După ce a impresionat alături de FC Argeş, Mutu s-a dus la Dinamo, club ce l-a adus în atenţia fotbalului mondial. Inter a fost impresionată de tânărul atacant şi l-a adus în Italia pentru şase milioane de euro, o sumă seminificativă pe acea vreme.

Deşi fostul internaţional român nu s-a impus la Milano, plecând după doar şase luni, acesta a rămas în Serie A şi a reuşit să îşi demonstreze calitatea alături de Hellas Verona şi Parma.

Iar apoi a urmat transferul la Chelsea, cea mai cunoscută mutare din cariera ”Briliantului”. 19 milioane de euro plătea formaţia londoneză pentru serviciile sale, sumă care rămâne până în ziua de azi cea mai importantă sumă plătită pentru un fotbalist român.

Însă, după un prim sezon respectabil în Anglia, dezastrul a lovit. Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină, iar contractul său a fost reziliat de Chelsea, care l-a dat şi în judecată pe fostul său jucător.

”Briliantul” a reuşit să îşi reconstruiacă o oarecare carieră în Italia, însă acesta nu s-a ridicat niciodată la nivelul pe care l-ar fi putut atinge dacă nu ar fi avut parte de acel derapaj.

Subiectul este unul foarte sensibil pentru Mutu, astfel că nu prea discută despre el, dar la podcast-ul ”Acasă la Măruţă”, ”Briliantul” a vorbit deschis despre felul în care a rămas pătat de acel incident.

Mutu rupe tăcerea despre perioada petrecută la Chelsea şi scandalul izbucnit după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină

Atunci a început adevărata faimă a mea. Londra, New York-ul, Parisul, sunt oraşe grele, periculoase pentru un adolescent. Nu sunt ca Bucureştiul, ca Milano, sunt foarte mulţi oameni.

Importanţa oraşului te face să te pierzi dacă nu eşti educat. Ideea e că ştim cu toţii ce s-a întâmplat acolo, nu aş vrea să trecem prin asta. În jur de patru milioane (n.r. avea salariu la Chelsea).

Noi, în momentul de faţă, ar trebui să ne educăm copiii cum să fie, cum să aibă succes. Ar trebui ca educaţia să fie mult mai complexă, să îi pregătim pentru succes.

Eu nu am fost pregătit de lucrul ăsta, m-au luat prin surprindere şi faima, şi banii, şi tot. Nu aveam pe nimeni lângă mine care să mă înveţe cum să gestionez aceste sentimente şi tot ce se întâmplă acolo şi, inevitabil, a venit şi căderea.

Bineînţeles că am suferit foarte tare. A fost o greşeală şi normal că vine şi decăderea cu ea. Au fost şase luni groaznice din viaţa mea. Am fost, ca să zic aşa, în iad, şi m-am întors.

Am rămas singur. Ştiu că Trăian Băsescu era preşedintele ţării atunci şi spunea să-mi asum. Până atunci era mândru de mine, după am fost lăsat singur.

Eu nu am rămas cu această decădere, am rămas cu faptul că m-am întors şi, după acest episod, am luat şi 'cel mai bun străin' din Italia de două ori la rând.

A fost un comeback extraordinar, pe care puţini sportivi au fost capabili să-l facă”, a mărturisit Mutu.

Afla mai multe despre: adi mutu 

viewscnt
Articole similare