Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Naţionala României de handbal defilează în grupa pentru Campionatul European 2024! Tricolorele au învins în deplasare la o diferenţă uriaşă

Naţionala României de handbal defilează în grupa pentru Campionatul European 2024! Tricolorele au învins în deplasare la o diferenţă uriaşă

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României a învins joi, în deplasare, reprezentativa Bosniei şi Herţegovina, scor 37-16 (17-8), în penultimul meci din grupa 1 preliminară a Campionatului European din 2024. Tricolorele erau calificate anterior la turneul final.

România, calificată deja la turneul final, rămâne neînvinsă şi după meciul cu Bosnia

Principalele marcatoare ale partidei au fost Isic 4 goluri, pentru Bosnia, respectiv Ostase 7, Bazaliu 6, Moroianu 5, pentru România.

În cealaltă partidă din etapa a V-a, Grecia – Croaţia, scor 13-24.

În primele etape, tricolorele au învins Bosnia (49-18), Grecia (32-20) şi Croaţia (26-24 şi 25-23), au 10 puncte şi conduc clasamentul, fiind urmate de Croaţia 6, Grecia 4 şi Bosnia 0. Tricolorele şi-au asigurat calificarea directă la turneul final al CE2024 din etapa trecută.

Ultima etapă programează, duminică, partidele dintre România – Grecia şi Croaţia – Bosnia.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final, unde şi-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Deţinătoarea trofeului este Norvegia.

Afla mai multe despre: romania handbalromania campionatul european de handbal 

viewscnt
Articole similare