Experiențe împreună.
You are here:

Nebunie totală la FCSB după ruşinea din Europa. Antrenor de titlu pentru Becali. Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească: "Îmi dă banii şi vin"

Nebunie totală la FCSB după ruşinea din Europa. Antrenor de titlu pentru Becali. Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească: "Îmi dă banii şi vin"

FCSB

Comentarii

FCSB a pierdut la loviturile de departajare dubla manşă cu Şahtior Karagandy, în turul doi preliminar al Conference League, iar planurile lui Gigi Becali au fost date peste cap.

Gigi Becali îşi făcuse calculele actualului sezon cu banii obţinuţi dintr-o eventuală calificare în grupele Conference League. Trei milioane de euro ar fi obţinut FCSB dacă reuşea să treacă de play-off, însă roş-albaştrii au părăsit ruşinos a treia competiţie europeană, după o înfrângere suferită la loviturile de departajare în faţa echipei din Kazahstan, Şahtior Karagandy.

  • Meciul zilei, Rapid - Farul, pe canalul nostru de YouTube alături de Andrei Dumitru şi Bogdan Socol

Astfel, ultima prezenţă a celor de la FCSB în grupele unei competiţii europene a rămas cea din 2017. De atunci, roş-albaştrii au fost eliminaţi, rând pe rând, de Rapid Viena, de Vitoria Guimaraes, de Slovan Bratislava şi acum de Şahtior Karagandy. În plus, pe lângă lipsa de performanţe de pe plan european, echipa patronată de Gigi Becali nu excelează nici în Liga I. Ultimul titlu câştigat de roş-albaştri a fost cel din 2015, când antrenorul echipei era Constantin Gâlcă.

Nebunie totală la FCSB după ruşinea din Europa. Antrenor de titlu pentru Becali. Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească: "Îmi dă banii şi vin"

Deşi în ultimii şase ani s-au aflat nume importante pe banca tehnică, precum Mirel Rădoi, Laurenţiu Reghecampf sau Mihai Teja, FCSB n-a mai reuşit să se impună în campionat. Astra Giurgiu, FC Viitorul şi CFR Cluj, în ultimele patru sezoane, au fost echipele care le-au luat faţa roş-albaştrilor în cursa pentru titlu.

Astfel, după ruşinea suferită în turul doi preliminar al Conference League, Gigi Becali a recunoscut că va lua măsuri, fiind nemulţumit inclusiv de Dinu Todoran, antrenorul adus la echipă în această vară. Imediat după declaraţiile latifundiarului din Pipera, Ionuţ Chirilă s-a autopropus pe banca tehnică a vicecampioanei României.

"Becali nu înţelege care este valoarea unui antrenor şi nu ştie ce trebuie să facă un antrenor. De aceea, numirile pe care le face sunt întâmplătoare.

I-am mai spus public lui Gigi că îi garantez cu 500.000 de euro că iau titlul în România. Dacă nu iau titlul, pierd banii pe loc, iar dacă iau titlul, îmi dă el un milion de euro! I-am spus asta. Îi pun 500.000 de euro la o bancă. Dacă iau titlul, îmi dă el banii, dacă pierd titlul, ia banii.

În România sunt foarte mulţi antrenori care nu au nicio responsabilitate! Un antrenor trebuie să aibă responsabilitate şi să răspundă pentru ce face.

Dacă aş fi proprietar de club, i-aş spune antrenorului «Îţi dau 10% din orice jucător pe care mi l-ai adus la un anumit nivel». Şi invers: «Dacă pe un jucător pe care am dat 500.000 iau doar 100.000 de euro, tu răspunzi cu un credit la bancă, parte cu mine, în acest contract»" , a declarat Ionuţ Chirilă pentru gsp.ro.

În vârstă de 55 de ani, Ionuţ Chirilă a antrenat-o ultima dată pe ASA Târgu Mureş, doar pentru trei meciuri, în primăvara anului 2017. În cariera sa, antrenorul le-a mai pregătit pe Poli Iaşi (2014), Concordia Chiajna (2013), UTA (2008), Jiul Petroşani (2005).

viewscnt
Articole similare