Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

NEWS ALERT | Când vom avea VAR în Liga 1 şi cât costă introducerea sistemului. "Mai devreme de atunci nu se poate!" Veste bună pentru cluburile care trag la titlu

NEWS ALERT | Când vom avea VAR în Liga 1 şi cât costă introducerea sistemului. "Mai devreme de atunci nu se poate!" Veste bună pentru cluburile care trag la titlu

Superliga

Comentarii

Secretarul General al LPF, Justin Ştefan, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizată la seduiul FRF că formaţiile din Liga 1 ar putea beneficia de sistemul Video Assistand Referee (VAR) chiar din acest sezon, însă "nu mai devreme de începerea play-off-ului".

Oficialul LPF estimează costurile implementării sistemului var la 250-300.000 de euro pe an, iar în această periaodă se caută soluţii pentru obţinerea fondurilor necesare. Ulterior va începe un program de training pentru arbitri, iar LPF speră ca sistemul să fie operaţional odată cu intrarea în play-off.

Este posibil ca sistemul VAR să fie folosit în acest sezon numai în play-off, urmând ca abia din sezonul 2020-2021 să fie utilizat la toate meciurile din Liga 1.

"Am avut o întâlnire cu domnul Burleanu pe 14 februarie 2019 şi dânsul a spus că sprijină acest proiect, partea lui este de trainuire a arbitrilor, partea noastră este de identificare a unor soluţii de finanţare.

Mai devreme de începerea play-off-ului nu cred că veţi vedea această tehnologie. Credem că va fi un cost de 250.000-300.000 de euro anual.

Încercăm (n.r. să-l implementăm) în play-off, s-ar putea să nu putem şi în play-out, dar dacă vom avea în play-off, vom avea la toate meciurile pentru a nu fi discuţii"
, a declarat Justin Ştefan într-o conferinţă de presă.


 

Afla mai multe despre: varliga 1implementare var 

viewscnt
Articole similare