Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

O legendă a lui Liverpool îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu şi are o reacţie vehement la adresa lui Demba Ba: ”Ce este în neregulă?”

O legendă a lui Liverpool îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu şi are o reacţie vehement la adresa lui Demba Ba: ”Ce este în neregulă?”
Comentarii

John Barnes, legendă a fotbalului englez, el însuşi de culoare, i-a sărit în apărare lui Sebastian Colţescu, în scandalul în care arbitrul român este acuzat de rasism. Fostul mare jucător al lui Liverpool susţine că Sebastian Colţescu nu a greşit cu nimic.

Scandalul în care Sebastian Colţescu este acuzat de rasism, după o replică pe care a avut-o în timpul meciului PSG - Başakşehir, continuă să producă valuri. Cei mai mulţi îl acuză pe Sebastian Colţescu şi-l pun la zid, dar are şi câţiva apărători. Surprinzător, chiar din rândul celor de culoare. După Micah Richards, şi legendarul John Barnes a sărit în apărarea lui Sebastian Colţescu.

Legendarul John Barnes îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu, după ce a fost acuzat de rasism: ”Ce altceva ar fi trebuit să spună?”

John Barnes este o legendă a fotbalului mondial. A jucat 10 ani la Liverpool, pentru care are peste 400 de meciuri şi are 79 de selecţii în naţionala Angliei. Cu origini jamaicane, Barnes s-a confruntat de-a lungul carierei cu mai multe momente de rasism.

Însă John Barnes îi ia apărarea lui Sebastian Colţescu, în scandalul în care acesta este acuzat de rasism, după ce s-a referit la Pierre Webo ca la ”cel negru de acolo”. John Barnes a explicat incidentul cu aceleaşi argumente pe care le-a folosit şi Sebastian Colţescu, imediat după ce a izbucnit scandalul. Demba Ba a sărit şi el să-i ceară explicaţii lui Colţescu şi l-a întrebat dacă Pierre Webo ar fi fost alb, s-ar fi referit la el ca la ”cel alb”.

”Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup... cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup? Demba Ba a spus că dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus ”ăla alb”. Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb... el ar fi spus ”cel alb”... ce altceva ar putea sau ar trebui să spună?”, a declarat John Barnes, citat de Daily Mail. 

 

Ce crede John Barnes despre comunicarea dintre Haţegan şi Sebastian Colţescu

Legendarul fotbalist englez îşi continua pledoaria despre cum replica lui Sebastian Colţescu n-a fost rasistă. John Barnes spune că misiunea lui Sebastian Colţescu era să-i indice lui Haţegan pe cine să elimine, fără să aibă timp la dispoziţie. În plus, misiunea lui Colţescu nu era să-l întrebe de nume pe Pierre Webo:

”Arbitrul (n.r. Ovidiu Haţegan) nu ştie pe cine să sancţioneze, al patrulea oficial trebuie să-i spună arbitrului spre cine să se ducă, aşa că îi spune să se ducă spre ”cel negru”. Apoi arbitrul (n.r. Ovidiu Haţegan) îl poate întreba numele şi-l poate elimina. Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus 'negro'... dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu este în regulă?”, a mai spus John Barnes.

Sebastian Colţescu este acuzat de rasism după ce, în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir, l-a indicat pe Pierre Webo drept ”cel negru”, în momentul în care a fost întrebat de centralul Ovidiu Haţegan pe cine mai trebuie să elimine. Replica lui Colţescu i-a enervat teribil pe Webo şi Demba Ba, dar şi pe ceilalţi de la Istanbul BB, care au refuzat să mai revină pe teren. Partida se va disputa astăzi, începând cu minutul 14, când a avut loc incidentul. 

Afla mai multe despre: john barnes 

viewscnt
Articole similare