Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Orice îi spun, ea face absolut de capul ei!” Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep înainte de Miami: „Să se gândească mai bine”

„Orice îi spun, ea face absolut de capul ei!” Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep înainte de Miami: „Să se gândească mai bine”

Tenis

Comentarii

Ion Ţiriac consideră că era mai bine pentru Simona Halep să înceapă direct la un turneu pe zgură.

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep la revenirea pe terenul de tenis

Turneul WTA de la Miami, primul la care va participa Simona Halep după verdictul venit de la TAS, în urma căruia i s-a redus suspendarea de patru ani din partea ITIA la nouă luni, are loc în perioada 19 - 31 martie. Totuşi, Ion Ţiriac crede că era mai bine pentru Halep să nu participe la acest turneu, dată fiind concurenţa uriaşă de acolo şi ţinând cont că Simona preferă turneele de zgură în pofida celor pe suprafaţă dură.

„Am acest privilegiu ca domnişoara Halep să vină şi să mă întrebe. Dar orice îi spun, ea face absolut de capul ei. Rar, rar m-a ascultat. Şi din când în când, când m-a ascultat, a făcut bingo! Nu atât că sunt deştept eu, dar am 60 de ani de când sunt în sportul ăsta.

Halep trebuie s-o ia foarte încet cu revenirea pentru că a uitat ce înseamnă «fifteen-love»», «thirty-all», «Game Halep!» sau game aialaltă! Un an jumătate înseamnă o viaţă întreagă.

Aş sfătui-o, deşi s-a antrenat tot timpul, să se gândească dacă e mai bine să înceapă doar pe zgură. Mai e doar un turneu pe hard, la Miami. Iar acolo sunt vreo 20 de fetiţe între 18 şi 21 de ani, de peste 1,80 metri, care servesc cu 200 km/h. Eu aş juca cinci ore în fiecare zi pe zgură!”, a spus Ion Ţiriac, potrivit gsp.ro.

În plus, miliardarul a vorbit şi despre greşeala pe care foştii antrenori ai lui Halep au făcut-o când Simona era junioară.

„Mi-ar fi fost foarte drag să am timp şi s-o fi putut s-o iau pe Halep la 15 ani sau la 16 ani. Halep, în primul rând, la 14-15 ani n-a fost sfătuită destul de bine. Baza fizică atunci se face.

S-a greşit că a jucat prea puţin. Trebuia să joace câte trei, patru sau cinci ore pe zi. Şi putea, având în vedere ambiţia ei! De la 15 ani eu nu mă mai gândesc la vârstă, ci numai la performanţa pe care o pot face cu un jucător”, a adăugat omul de afaceri.

 

Afla mai multe despre: ion tiriacsimona halep 

viewscnt
Articole similare