Experiențe împreună.
You are here:

Petter Solberg, rănit într-un accident produs în timpul Campionatului Mondial de rallycross

Petter Solberg, rănit într-un accident produs în timpul Campionatului Mondial de rallycross

Moto

Norvegianul Petter Solberg, ocupantul locului secund în clasamentul general al Campionatului Mondial de rallycross, a suferit fracturi costale şi de claviculă, precum şi o contuzie pulmonară, după un accident produs duminică la Riga, a anunţat echipa sa, citată de AFP.

 Solberg, pilotul echipei PSRX Volkswagen, va rămâne spitalizat în capitala Letoniei, în aşteptarea unui transfer către Suedia, unde va fi operat la claviculă, a precizat PSRX într-un comunicat.

Suedezul Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo), coechipierul lui Solberg, a cucerit duminică primul său titlu de campion mondial la rallycross, după ce s-a impus în etapa de la Riga.

Ultimele două manşe ale World RX, denumirea sub care se desfăşoară Campionatul Mondial FIA de rallycross, vor avea loc în Germania şi Africa de Sud.

În vârstă de 42 ani, Petter Solberg a fost unul dintre protagoniştii Campionatului Mondial de raliuri (WRC), în care a concurat între 1998 şi 2012, cucerind titlul mondial în anul 2003. El a trecut apoi la cursele de rallycross, începând din 2013, devenind de două ori campion al lumii, în 2014 şi 2015. 

Comentarii
viewscnt