Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Planul FR Handbal pentru încheierea sezonului 2019-2020, dacă nu se prelungeşte starea de urgenţă VIDEO: "Vrem să terminăm sezonul pe teren!"

Planul FR Handbal pentru încheierea sezonului 2019-2020, dacă nu se prelungeşte starea de urgenţă VIDEO: "Vrem să terminăm sezonul pe teren!"

Handbal

Comentarii

Federaţia Română de Handbal a avut astăzi o şedinţă extrem de importantă, desfăşurată sub formă de videoconferinţă. La şedinţa CA de miercuri s-au înregistrat 10 voturi pentru şi patru împotrivă, astfel că meciurile de handbal se vor relua la finalul lunii mai.

Consiliul de Administraţie al FR Handbal a decis, miercuri, într-o videoconferinţă, că sezonul 2019-2020 din Liga Naţională, masculină şi feminină, se va termina ”pe teren”, primele meciuri fiind programate în 31 mai, la masculin, restanţele dintre SCM Timişoara – HC Buzău (etapa a XXIII-a) şi Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti (etapa a X-a). Urmează turnee pentru restul etapelor, dar şi faza finală a Cupei României, plus barajul pentru promovare.

La şedinţa CA de miercuri s-au înregistrat 10 voturi pentru şi patru împotrivă, astfel că meciurile de handbal se vor relua din 31 mai, cu restanţele la masculin dintre SCM Timişoara – HC Buzău (etapa a XXIII-a) şi Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti (etapa a X-a). Urmează turneul cu trei etape incluse, între 9-11 iunie (gazdă nestabilită) şi Turneul Final Four al Cupei României, în 24-25 iunie, la Constanţa.

La feminin, primele meciuri ar urma să aibă loc în 5 iunie, cu ultimele două sferturi ale Cupei României, între CSM Bucureşti – CSM Slatina şi SCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila, urmate de Turneul Final Four, în 6-7 iunie (gazdă nestabilită). Partidele rămase de jucat din Liga Naţională vor avea loc mai întâi sub formă de turneu, între 10-12 iunie, iar apoi încă trei etape, în intervalul 15-21 iunie. La primul turneu, în 10 iunie, se va juca şi restanţa AHCM Slobozia – CSM Bucureşti). Al doilea turneu va avea loc între 24-27 iunie, cu trei etape integrale şi două restanţe (SCM Rm. Vâlcea – Gloria Buzău şi Gloria Bistriţa – CSM Bucureşti). Pentru niciun turneu nu a fost stabilită gazda.

Barajul pentru promovare în Liga Naţională va avea loc între 28-30 iunie, la feminin, respectiv între 27-29 iunie, la masculin. FRH a mai precizat că înaintea reluării competiţiilor toate cluburile vor reface vizitele medicale, iar sportivii să aibă în plus şi o examinare EKG. Forul naţional nu a făcut vreo referire şi la testările sportivilor pentru noul coronavirus.

De asemenea, următoarele şedinţe de CA vor avea loc tot în sistem de videoconferinţă, prima programată fiind în 18 mai. Toate măsurile anunţate rămân valabile dacă nu se prelungeşte starea de urgenţă, care se încheie în 15 mai.

La final, preşedintele Alexandru Dedu a explicat: "Ne dorim ca toate campionatele să se termine pe teren. Este un semn că vrem să ne desfăşurăm activitatea şi cred că este un lucru benefic pentru cluburi, pentru că oamenii trebuie să înţeleagă că este un moment peste care se va trece. Nu ştim când exact, dar se va trece. Există în spate nişte investiţii care trebuie să aibă o finalitate. Ţînând cont de acest lucru, este foarte bine pentru toată lumea ca tot ceea ce înseamnă clasament să fie obţinut pe teren. Din punct de vedere sportiv, cei care merită vor participa în Cupele Europene, în viitorul campionat de Liga. Vor retrogradă, vor promova, dar este foarte important că asta să se desfăşoare sportiv.  Este o speranţa că meciurile să se joace cu spectatori, dar ţine de deciziile guvernamentale oficiale. Noi ne vom mula pe absolut tot ceea ce este legal" a declarat Alexandru Dedu.

El a mai adăugat că FRH se va adapta măsurilor pe care le vor lua oficialităţile statului: "Deciziile luate astăzi privesc momentul de acum. În funcţie de cum vor evolua lucrurile, vom lua şi noi măsurile care se impun la momentul respectiv. Vom reevalua situaţia când vom avea noutăţi legate de starea de urgenţă. Acum ştim că este până pe 16 mai. Situaţia este foarte volatilă în toată lumea. 15-16 mai, înseamnă cam cu o luna înainte de începerea competiţiilor sportive. Dacă masca va fi obligatorie, dacă nu se vor putea desfăşura activităţi sportive, noi ne vom plia pe ceea ce stabilesc oficialii guvernamental. Noi ne dorim să terminăm pe teren şi ne dorim ca sportivii să fie pregătiţi şi să se pregătească cât pot ei de bine, chiar şi acasă. Ne dorim că toţi afiliaţii noştri să aibă lumina de veghe aprinsă şi să rezolve situaţiile. Este important să ne ducem la capăt obiectivele" a încheiat Dedu. 

Afla mai multe despre: alexandru dedu 

viewscnt
Articole similare