Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Portar pentru titlu în Bănie! U Craiova i-a găsit înlocuitor lui Pigliacelli. Bucurie mare printre fani

Portar pentru titlu în Bănie! U Craiova i-a găsit înlocuitor lui Pigliacelli. Bucurie mare printre fani
Comentarii

Mirko Pigliacelli ar putea pleca de la U Craiova, fiind dorit în Italia. Craiova pare să aibă o variantă de rezervă.

Presa din Italia a scris recent despre interesul mai multor echipe din această ţară pentru goalkeeper-ul, Mirko Pigliacelli, de la U Craiova.

Cel mai recent, site-ul Trapani Granata a notat interesul Reggianei pentru Mirko: ”Un portar cu reale calităţi, dar care nu şi-a găsit locul în Italia. Se poate întoarce acum, acasă, la Reggiana, formaţie care a promovat în Serie B” notează sursa respectivă.

Portarul italian a fost unul dintre cei mai constanţi jucători din Bănie în ultimele două sezoane. Titular de drept, Mirko a impresionat prin reflexele sale, dar şi printr-un joc de picior foarte bun. El a mai evoluat în cariera sa pentru Parma, Sassuolo, Pescara, Reggina, Frosinone şi Pro Vercelli, iar presa italiană a scris că de el se interesează şi formaţii din Serie A.

U Craiova are în curte un înlocuitor pentru Pigliacelli 

Dacă va rămâne fără portarul său titular, U Craiova are mai multe variante. În ultima vreme s-a vehiculat interesul oltenilor pentru Daniel Lazar, goalkeeper-ul celor de la Astra.

Apoi, a ieşit la suprafaţă şi varianta Mihai Aioanii, portarul Chindiei şi unul dintre portarii naţionalei de tineret U21 a României.

Puţină lume se gândeşte însă la varianta Laurenţiu Popescu, talentatul portar de 23 de ani, crescut chiar de U Craiova. Este de altfel, unul dintre pariurile pe care suporterii olteni le-au făcut pe reţelele de socializare, tot mai multe fiind vocile care susţin că şi Popescu merită o şansă. Aceştia apreciază faptul că Popescu este un produs al clubului şi că seamănă ca stil de joc chiar cu portarul italian.

Portarul nu a dezamăgit atât timp cât a fost folosit de antrenorii Craiovei. În stagiunea trecută, Popescu a jucat în 8 meciuri şi a încasat şapte goluri. Cel care l-a titularizat a fost Victor Piţurcă, antrenorul care intrase într-un conflict cu Mirko Pigliacelli în acea perioadă. Piţurcă i-a dat un prim meci în partida cu Hermannstadt, câştigată clar de olteni, 3-0. Popescu a mai apărat apoi în partidele cu Sepsi, FC Botoşani, Astra, FC Voluntari şi FCSB, ultima fiind cea care l-a scos şi dintre buturi.

La 23 de ani, fostul internaţional U18 al României a strâns 20 de meciuri pentru formaţia alb-albastră şi alte 8 pentru Pandurii Târgu Jiu. În cele două meciuri din playoff în care a apărat pentru Craiova, Popescu a încasat două goluri. Fanii ar vrea ca tânărul portar să aibă o şansă, iar U Craiova, un club care a arătat în ultimii ani că are mare grijă de tinerii săi, îi poate oferi această şansă. Oltenii vor alege probabil din cele trei nume menţionate, portarul cu care va ataca titlul în sezonul viitor. 

Laurenţiu Popescu este un produs al Şcolii de Fotbal Gică Popescu şi a crescut la U Craiova. Goalkepeer-ul oltenilor s-a născut la Filiaşi (Dolj) şi a debutat la U Craiova în 2015, atunci când avea numai 18 ani.

U Craiova are şi alţi tineri jucători de mare perspectivă în lot. Andrei Ivan, Ştefan Vlădoiu, Ştefan Baiaram, Vasile Constantin, Valentin Mihăilă, Vlad Screciu sau Luis Niţu. 

Afla mai multe despre: laurenţiu popescumirko pigliacello 

viewscnt
Articole similare