Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poveste FABULOASĂ! Berlusconi a vrut să îl aducă pe Ronaldo în Serie A, la Milan, în urmă cu 8 ani. Motivul pentru care a picat transferul

Poveste FABULOASĂ! Berlusconi a vrut să îl aducă pe Ronaldo în Serie A, la Milan, în urmă cu 8 ani. Motivul pentru care a picat transferul

Serie A

Comentarii

Cristiano Ronaldo a şocat o întreagă planetă în vară, atunci când a părăsit-o pe Real Madrid şi a semnat cu Juventus Torino. Campioana Italiei a dat lovitura, pe mai multe planuri, cu aducerea portughezului, dar nu ei au fost primii care l-au dorit pe superstar în Serie A. Pentru o bună perioadă de timp, Ronaldo a fost visul lui Berlusconi.

Silvio Berlusconi, fostul deţinător al lui AC Milan, a declarat în vară că aducerea lui Cristiano Ronaldo este o mutare uriaşă pentru întreg fotbalul italian, dar, ca fan rossonero, este de părere că va avea un impact teribil pentru echipa pe care a condus-o timp de 31 de ani. Dar politicianul şi omul de afaceri a fost afectat şi la un nivel mai personal. Potrivit Goal.com, fostul patron de la Milan a visat să îl aducă pe portughez pe San Siro. 

Berlusconi a devenit fanul lui Ronaldo în 2007, atunci când portughezul evolua la Manchester United, iar Milan îi elimina pe englezi din semifinalele Ligii Campionilor, într-un sezon la finalul căruia clubul rossonero avea să îşi treacă în palmares al şaptelea trofeu. Cristiano Ronaldo a deschis scorul meciului de pe Old Trafford, dar în cele din urmă Milan s-a calificat cu 5-3 la general, în mare parte datorită lui Kaka. 

Kaka şi Ronaldo la Real, nu la Milan

După "dubla" între "diavoli", fostul prim ministru italian s-a îndrăgostit de ideea de a vedea un Milan cu Kaka şi Ronaldo în primul "11". Cei doi au jucat împreună, dar nu la Milan, ci la Real Madrid, doi ani mai târziu. În 2009, an în care Berlusconi l-a trimis pe Adriano Galliani, administratorul delegat al lui AC Milan, cu un cec în alb pentru Ronaldo. Galliani nu s-a întors însă cu Ronaldo, iar Milanul a rămas şi fără Kaka, cedat pentru 67 de milioane de euro. O sumă prea mare la acea vreme pentru a fi refuzată. 

Totuşi, Berlusconi nu a renunţat şi s-a mai gândit la Ronaldo şi sezonul viitor, însă a decis să îi aducă atunci la echipă pe Zlatan Ibrahimovic, de la Barcelona, şi pe Robinho, de la Manchester City, jucători care au fost decisivi în campania în care Milan a cucerit ultimul Scudetto. 

"Dacă vom câştiga titlul, vom mai aduce doi campioni. Unul dintre ei ar putea fi Ronaldo"

Asta declara Berlusconi în aprilie 2011, cu o lună înainte ca Milan să îşi treacă în palmares ultimul campionat. Doar că portughezul tot nu a venit, iar în 2012, don Silvio a renunţat definitiv la această idee fantezistă, când şi-a dat seama că, datorită şi crizei financiare din Italia, nu era în stare să îl cumpere pe fotbalist. 

"Campionatul italian nu este unul în care aş vrea să joc"

Spunea Cristiano Ronaldo la un moment dat, chestionat cu privire la visul lui Berlusconi. Şase ani mai târziu, Ronaldo ajungea în Serie A, dar nu la Milan, ci la Juventus. 

Derby-ul AC Milan - Juventus este în această seară, de la ora 21:30, pe Telekom Sport 2. 

Afla mai multe despre: cristiano ronaldoreal madridac milanjuventussilvio berlusconiserie a 

viewscnt
Articole similare