Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Poze document. Valentin Ceauşescu, surprins la practicarea unui sport interzis în România în perioada comunistă

Poze document. Valentin Ceauşescu, surprins la practicarea unui sport interzis în România în perioada comunistăgalerie foto

Sporturi

Comentarii

Într-o perioada în care practicarea lecţiilor de karate era strict interzisă în România, Valentin Ceauşescu şi-a permis luxul chiar de a organiza un stagiu de pregătire, la Snagov, pentru iubitorii acestui sport.

Valentin, fiul lui Nicolae Ceauşescu, şi sensei Florentin Marinescu au contribuit şi au luptat pentru legalizarea antrenamentelor de karate în România. Celebrul Florentin Marinescu a devenit antrenorul lui Valentin Ceauşescu, iar şedinţele de pregătire aveau loc la Clubul Floreasca, unde Nicolae şi Elena Ceauşescu chiar asistau şi ei la antrenamente, fără a se opune.

De altfel, în timpul unei şedinţe de pregătire, Valentin şi-a fracturat mâna, a ajuns la spital, iar Departamentul Securităţii Statului, unde Florentin Marinescu lucra, a vrut chiar să-l concedieze pe sensei. Surprinzător, Nicolae Ceauşescu a intervenit şi i-a salvat postul lui Florentin Marinescu.

În plus, datorită relaţiei de prietenie pe care a avut-o cu Valentin Ceauşescu, sensei Florentin Marinescu a şi ajuns preparatorul fizic al echipei Steaua, iar, ulterior, clubul sportiv s-a lăudat cu performanţa de a nu avea nicio accidentare majoră în următorii ani.

Profesorul de judo, Alexandru Chirilă, spune că la discuţiile despre înfiinţarea Federaţiei Române de Karate, grupul de iniţiativă s-a întâlnit la restaurantul chinezesc Nan-Jing: "Acolo a venit şi Valentin. Era foarte politicos. Îşi astepta rândul la discuţii. La final am ramas fără replică atunci când am vazut că a bagat mâna în buzunar şi a platit toata consumaţia".

Articol scris de: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: karate 

viewscnt
Articole similare