Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele de onoare al FRG se implică în scandalul momentului în gimnastică: "Orgoliile sunt prea mari"

Preşedintele de onoare al FRG se implică în scandalul momentului în gimnastică: "Orgoliile sunt prea mari"

Gimnastică

Comentarii

Adrian Stoica este omul care ştie totul despre gimnastica românească. A condus federaţia de specialitate atât în calitate de secretar general dar şi în calitate de preşedinte. În prezent deţine funcţia de preşedinte de onoare al FRG.

Pentru prima dată de la izbucnirea scandalului dintre Andreea Răducan şi gimnastul Marian Drăgulescu, fostul şef al gimnasticii româneşti a acceptat să vorbească pentru telekomsport.ro:

Domnule Stoica, cum comentaţi acest scandal dintre Andreea Răducan şi gimnastul Marian Drăgulescu?

AS: Eu cred că acolo este vorba şi despre o luptă destul de mare a orgoliilor, care nu poate fi stinsă decât printr-un dialog între cei doi. Faţă-n faţă. Dar vă spun că aşa cum îi ştiu eu, nici Marian nu e dus pre mult la biserică, dar nici Andreea. Însă doar dialogul dintre ei ar putea stinge acest conflict care nu face deloc bine gimnasticii româneşti.

Totul a plecat de la faptul că Marian a susţinut că i-ar fi fost diminuată indemnizaţia în perioada cât se afla în concediul medical, în vreme ce Andrreea susţine că Marian în perioada concediului medical se afla la o emisiune a unui post de televiziune...
AS: Aici cred că trebuie văzut ce spune legea. Chiar dacă eşti în concediul medical trebuie să fii în cantonament. Dar există situaţii şi situaţii. Am văzut şi eu o serie de păreri ale unor avocaţi. Nu pot spune de partea cui este dreptatea. Marian invoca anumite lucruri care dacă sunt reale, repet, dacă sunt reale este, într-adevăr, o problemă. Dacă lucrurile stau însă altfel, atunci el nu are dreptate. Însă nu mi se pare normal să nu-l poziţionezi pe Drăgulescu ca sportiv de interers naţional.

S-au făcut nişte schimbări la nivelul lotului masculin. Cum le comentaţi? Trebuiau făcute?
AS: Vreau să se înţeleagă de la bun început că eu vreau binele acestui sport, care acum traversează o perioadă nu foarte bună. Da, am văzut aceste schimbări. Eu îi doresc lui Marius să obţină cele mai bune rezultate cu actualul lot de băieţi. Nu va fi uşor. Voi fi primul care-l voi felicita dacă acest lucru se va întâmpla. Dar, tototodată, nu pot să nu remarc faptul că, în ultima perioadă, fostul antrenor, Ioan Suciu a obţinut rezultate mult mai bune chiar şi decât la femin.

Că vorbim de feminin, credeţi că se impune o schimbare la nivelul colectivului tehnic?
AS: Eu cred că trebuie să ne uităm un pic la chestiunile care ţin de pregătirea lotului. Dacă ar exista lucruri deviante din partea antrenorilor, atunci lucruirile ar putea sta altfel. Eu însă cred că pregătirea este cea mai importantă acum. 

Consideraţi că acest scandal din gimnastică se va stinge în cele din urmă?
AS: Totul va depinde de acest dialog dintre Andreea şi Marian. Aşa cum am spus de la bun început, ei ar trebui să aibă un dialog pentru a lămuri toate problemele.

 

Afla mai multe despre: gimnasticaadrian stoicaandreea răducanmarian drăgulescu,  

viewscnt
Articole similare