Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, prima reacţie după calificarea uriaşă a naţionalei în sferturile Campionatului European! "Asta a dat culoare şi valoare acestei echipe"

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, prima reacţie după calificarea uriaşă a naţionalei în sferturile Campionatului European! "Asta a dat culoare şi valoare acestei echipe"

Sporturi

Comentarii

Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Volei, a oferit o primă reacţie, după performanţa tricolorilor de la Campionatul European. România a atins faza sferturilor de finală.

Cum a apărut performanţa istorică a naţionalei de volei la Campionatul European

Naţionala de volei masculin a României s-a calificat, vineri, în sferturile de finală ale Campionatului European, impunându-se în faţa Croaţiei, scor 3-2 (25-17, 25-20, 17-25, 26-28, 15-12). 

Deşi adversarii au revenit de la 2-0 pentru România, sportivii antrenaţi de Sergiu Stancu au reuşit să se impună în decisiv. 

Tricolorii nu au mai ajuns în sferturile de finală din 1983, după ce, în 1963, naţionala României a fost campioană europeană. 

"Eu cred că a răsărit (n.r. - performanţa) de acolo de unde trebuie, prin munca lor, prin felul în care s-au mobilizat. Performanţa a fost prin folosirea celor doi români în teren, a dat puţină culoare şi valoare acestei naţionale. 

Obiectivul a fost jucarea optimilor, a fost obiectivul real, iar valoarea lor după meciul cu Franţa le-a dat constanţă în ce aveau de făcut, în sensul de a fi concentraţi la fileu. 

E rezultatul unei munci, nu e niciun secret. Echipe profesioniste în campionat avem 12, 12 la fete, 12 la băieţi", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru, pentru Orange Sport. 

Parcursul tricolorilor la Campionatul European de Volei

Anterior, tricolorii au încheiat grupa D pe locul 3. Rezultatele obţinute de România în grupa D: 0-3 cu Portugalia, 2-3 cu Israel, 3-2 cu Turcia, 3-1 cu Grecia şi 3-1 cu campioana olimpică Franţa, pentru locul 3 (9 puncte). Din grupă s-au mai calificat în optimi Franţa (12), Portugalia (9) şi Turcia (8). 

Competiţia găzduită de patru naţiuni – Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Israel, între 28 august şi 16 septembrie, a avut 24 de echipe la start.

Meciurile din sferturi vor avea loc în 11-12 septembrie, iar semifinalele şi finalele pentru medalii se vor disputa în 14, respectiv 16 septembrie, la Roma. Primele trei clasate, cu excepţia Italiei, vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025. Italia este deja calificată, în calitate de campioană mondială.

Naţionala masculină a României are în palmares cinci medalii (1 aur - 1963, 2 argint – 1955, 1958, 2 bronz – 1971, 1977). La Campionatul European din 2023, tricolorii bifează a 18-a apariţie, începând cu anul 1950. Ultima data când România a jucat la Campionatul European a fost la ediţia din 2019, când a ocupat locul 21.

Afla mai multe despre: adin cojocaruvoleiromania voleiromania campionatul european volei 

viewscnt
Articole similare