Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a explicat alegerea lui Mirel Rădoi ca selecţioner: ”Acest detaliu a contat foarte mult pentru noi!”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a explicat alegerea lui Mirel Rădoi ca selecţioner: ”Acest detaliu a contat foarte mult pentru noi!”

Echipa națională

Comentarii

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi numirea antrenorului Mirel Rădoi în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, a declarat pentru AGERPRES un membru al CEx.

În opinia preşedintelui FRF, noul selecţioner, Mirel Rădoi are suficiente atuuri pentru a califica echipa naţională la turneul final al Campionatului European de Fotbal: ”Mirel Rădoi are experienţa de a ne califica şi a şi demonstrat-o în meciuri decisive. Vă amintiţi că primul lui meci a fost cel cu Portugalia, în care am reuşit să câştigăm chiar în Portugalia. Şi aceeaşi abordare am reuşit să avem în fiecare finală pe care am desfăşurat-o la Euro. Mirel a reuşit deja să demonstreze toate aceste lucruri, în primul rând ca selecţioner, ceea ce pentru noi este cel mai important” a spus marţi, Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Mirel Rădoi selecţioner! ”Prima şi singura variantă luată în calcul!”

Faptul că mulţi dintre jucătorii primei reprezentative au evoluat sub comanda lui Rădoi la Naţionala U21 a contat de asemenea în alegerea Federaţiei Române de Fotbal: ”Vedem astăzi la nivel de primă reprezentativă foarte mulţi jucători pe care Mirel i-a pregătit la naţionala de tineret, deci îi cunoaşte cel mai bine. Şi atunci chiar credem că Mirel Rădoi reprezintă cea mai bună variantă pentru a trece în martie, atât de meciul cu Islanda, cât şi de al doilea meci, ca să ne putem să ne calificăm la Euro” a mai explicat preşedintele FRF.

Pentru Comisa Tehnică a FRF, Rădoi a fost prima opţiune, chiar înaintea unor nume grele ca Mircea Lucescu, Gică Hagi sau Dan Petrescu: "E punctul dumneavoastră de vedere. Membrii Comisiei tehnice şi ai Comitetului Executiv au considerat că Mirel Rădoi trebuie să fie varianta numărul 1 cu care să intrăm în această procedură de negociere şi de semnare a contractului.  Şi dacă mă întrebaţi personal, da, consider că Mirel Rădoi este cel mai îndreptăţit să conducă echipa naţională astăzi şi cel mai în măsură să ne califice la CE 2020” a mai spus Răzvan Burleanu. Ce s-ar fi întâmplat dacă Mirel Rădoi ar fi refuzat propunerea FRF? ”Aşa cum am procedat şi data trecută, astăzi suntem în cu totul alt scenariu, Mirel Rădoi a reprezentat varianta numărul 1 pentru noi şi am mers mai deparet. Dacă Mirel Rădoi ar fi refuzat această propunere, cu siguranţă mergeam mai departe. Este contract de construcţie, nu un contract pe termen scurt. Nu ne dorim un antrenor doar pentru aceste meciuri de baraj. Ne dorim în acelaşi timp ca antrenorul pe care îl vom avea la aceste meciuri de baraj să îl regăsim şi la JO pe banca echipei naţionale. Şi în acelaşi timp ne dorim să construim. Acestea au fost argumentele şi acestea vor fi şi propunerile pe care i le voi avansa lui Mirel Rădoi” a mai adăugat Răzvan Burleanu.

Afla mai multe despre: răzvan burleanumirel rădoifrf 

viewscnt
Articole similare