Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Raport devastator despre China făcut de 5 servicii secrete. Dezvăluiri şocante. Chinezii au refuzat să predea mostre de COVID-19 pentru dezvoltarea unui vaccin

Raport devastator despre China făcut de 5 servicii secrete. Dezvăluiri şocante. Chinezii au refuzat să predea mostre de COVID-19 pentru dezvoltarea unui vaccin

Diverse

Comentarii

Un document de 15 pagini întocmit de serviciile secrete din cinci ţări scoate la iveală detalii incredibile despre pandemia de coronavirus. Potrivit acestuia, China ştia încă de la începutul lunii decembrie 2019 că virusul se transmite de la om la om, apoi a şters dovezi despre COVID-19 şi a refuzat să predea mostre de coronavirus cercetătorilor care sunt în căutarea unui vaccin.

Serviciile secrete din SUA, Canada, Marea Britanie, Australia şi Noua Zeelandă şi-au unit forţele pentru a ancheta modul în care a apărut coronavirusul. Acestea au pus concluziile într-o dosar secret de 15 pagini, care a ajuns însă în posesia celor de la The Saturday Telegraph, o publicaţie din Australia. Concluziile sunt şocante şi pun China într-o lumină foarte proastă.

China a recunoscut abia după o lună că virusul se transmite de la om la om

Potrivit documentului ”Five Eyes Alliance” - denumire sub care au lucrat cele cinci servicii secrete - autorităţile din China ştiau încă de la începutul lunii decembrie că virusul se transmite de la om la om. Cu toate acestea, au negat în declaraţiile oficiale şi au recunoscut abia pe 20 ianuarie 2020: ”A fost o negare mortală a transmiterii de la om la om”, se arată în raportul serviciilor secrete, citat de Daily Mail. 
China ar fi avut şi complicitatea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care şi ea a susţinut până pe 20 ianuarie 2020 că virusul nu se transmite de la om la om. OMS n-ar fi ţinut cont de oficialii din Taiwan, care încă de pe 31 decembrie au avertizat că virusul este transmisibil de la om la om. Ulterior, pe 4 ianuarie, cercetătorii din Hong Kong au venit cu aceeşi concluzie, dar şi avertismentele lor au fost ignorate. 
Interesant este că mai mulţi cercetători din China au încercat să atragă din timp atenţia la cât de periculos este virusul COVID-19, însă, potrivit raportului, aceşti oameni de ştiinţă au fost fie reduşi la tăcere, fie au dispărut în condiţii misterioase. În plus, chinezii ar fi cerut distrugerea mai mult dovezi despre apariţia focarului. 

China a refuzat să predea mostre de coronavirus care să ajute la descoperirea unui vaccin

Tot în raport apare şi o informaţie îngrijorătoare. China ar fi refuzat să predea mostre de virus statelor care lucrează la dezvoltarea unui vaccin. Mai mult, Comisia Naţională de Sănătate din China ar fi ordonat distrugerea mai multor probe de virus şi a emis un ordin prin care a fost interzisă publicarea oricărei informaţii despre coronavirus. 
În plus, autorităţile de la Beijing ar fi cenzurat internetul şi ar fi blocat pe motoarele de căutare grupurile de cuvinte ”variaţia SARS”, ”piaţa de fructe de mare din Wuhan” şi ”pneumonia necunoscută din Wuhan”.
De asemenea, serviciile secrete din cele cinci ţări au mai notat că ar exista dovezi că virusul ar fi fost scăpat accidental din Insitutul de Virusologie din Wuhan. De altfel, această variantă a fost adusă în discuţie de mai mulţi cercetători din toată lumea.

China a impus restricţii de călătorie, dar a criticat statele care şi-au închis graniţele

Odată cu răspâdirea coronavirusului, mai multe state care atunci nu erau afectate au decis să închidă graniţele pentru cetăţenii Chinezi. Printre ele, SUA, India, Australia şi mai multe state din sud-estul Asiei. Autorităţile chineze au reacţionat vehement şi pe parcursul lunii februarie au criticat dur decizia unor state de a-şi închide graniţele. 
Însă, potrivit raportului, deşi au fost critici cu alte state, chinezii au început încă din luna ianuarie să impună restricţii de călătorie în interiorul ţării: ”Mii de oameni au părăsit Wuhan după izbucnirea pandemiei şi înainte ca Beijingul să închidă oraşul, pe 23 ianuarie. Mii de oameni zboară peste mări. Pe parcursul lunii februarie, Beijing a presat SUA, Italia, India, Australia şi pe vecinii din sud-estul Asiei să nu se protejeze prin restricţii de călătorie, chiar dacă Republica Populară Chineză impune restricţii severe acasă”, notează serviciile secrete, citate de The Telegraph.

Chinezii au dat vina pe SUA pentru apariţia coronavirusului

În urmă cu două luni, Zhao Lijian - purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei - a publicat pe Twitter un mesaj în care lasă de înţeles că virusul COVID-19 ar fi fost dezvoltat în SUA. Mai departe, ar fi fost adus în Wuhan de soldaţii SUA, în timpul Jocurilor Mondiale Militare. 
”Când a apărut pacientul zero în SUA? Câte persoane sunt infectate? Care sunt spitalele? Poate că armata SUA a adus epidemia la Wuhan. Fiţi transparenţi! Faceţi-vă publice datele! SUA ne datorează o explicaţie”, a afirmat Zhao Lijian.
Potrivit lui Zhao Lijian, coronavirusul ar fi fost dezvoltat de armata SUA şi ar fi ajuns la Wuhan în timpul Jocurilor Mondiale Militare, unde au participat 9.603 de sportivi militari din 104 ţări. Dr. Zhong Nanshan, şeful Comisiei Naţionale de Sănătate din China, spune că unii sportivi au acuzat atuci ”o formă de pneumonie rară”. 

Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare