Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Reacţia lui Ilie Năstase după victoria superbă a Simonei Halep. Ce spune omul care a pierdut două finale la Wimbledon

Reacţia lui Ilie Năstase după victoria superbă a Simonei Halep. Ce spune omul care a pierdut două finale la Wimbledon

Tenis

Comentarii

Ilie Năstase, singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon, a mărturisit că nu a avut nicio emoţie că Simona Halep poate să piardă meciul din semifinale contra ucrainencei Elina Svitolina, pe care fostul lider mondial avea să o învingă clar, 6-1, 6-3.

"A dominat cap coadă, nu a avut probleme în meciul ăsta. Totul a decurs normal pentru ea. Nu a fost meci, adică nu a avut probleme niciodată în meci. Poate în setul doi, la 2-1, 2-2, acolo a fost momentul lui Svitolina, dar altfel nu au fost probleme pentru Simona.

Dacă am avut emoţii? Nu am avut emoţii, de ce să am emoţii? A mai jucat finale de Grand Slam. Presiunea era pe Svitolina, că ea nu a mai jucat", a declarat Ilie Năstase, la Telekom Sport.

Ilie Năstase a jucat două finale la Wimbledon, la simplu, în 1972 şi 1976, dar le-a pierdut pe ambele.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8. Halep va juca a cincea finală de grand slam, a treia în acest an la un turneu şi cea cu numărul 36 din carieră (în total), la simplu. Jucătoarea română a câştigat un singur grand slam, la Roland Garros, anul trecut. â

În finală, Halep va evolua cu Serena Williams (SUA), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 11, sau cu Barbora Strycova (Cehia), locul 54 WTA.

Calificarea în finală este recompensată cu 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Afla mai multe despre: wimbledon 

viewscnt
Articole similare