Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sabalenka a "distrus-o" pe Tsurenko la Australian Open: dublu 6-0!

Sabalenka a "distrus-o" pe Tsurenko la Australian Open: dublu 6-0!

Tenis

Comentarii

Jucătoarea belarusă Arina Sabalenka a ignorat conotaţiile politice ale meciului din turul al treilea împotriva sportivei ucrainene Lesia Tsurenko, vineri, la Australian Open, pentru a ajunge cu uşurinţă în a doua săptămână a turneului de grand slam, cu o victorie facilă cu 6-0 6-0, relatează Reuters.

Sabalenka fusese programată ultima dată să o înfrunte pe ucraineancă la Indian Wells anul trecut, dar Tsurenko s-a retras după ce a suferit un atac de panică atunci când a discutat cu oficialii despre răspunsul tenisului la invazia Rusiei în Ucraina, pentru care Belarusul a fost folosit ca teren de pregătire.

Campioana en titre şi cap de serie numărul doi, Sabalenka, joacă la Melbourne Park fără a avea o afiliere naţională oficială, în conformitate cu condiţiile impuse sportivilor ruşi şi belaruşi de către organizatorii turneului.

Meciul în sine a fost unul unilateral şi s-a desfăşurat într-o atmosferă mohorâtă pe Rod Laver Arena, iar Sabalenka i-a administrat fără milă lui Tsurenko, cap de serie numărul 28, temutul "dublu bagel" în 52 de minute.

Nu a existat nicio strângere de mână tradiţională peste fileu la finalul meciului, jucătoarele mulţumindu-se doar să se salute reciproc cu un gest înainte de a părăsi terenul.

"Această situaţie se întâmplă de mult timp în circuit şi înţeleg şi respect poziţia fiecăruia", a declarat Sabalenka. "Ea a fost destul de respectuoasă. Ea a spus: 'joc excelent'. Nu mi-a strâns mâna, dar a fost respectuoasă cu mine, aşa că apreciez asta".

Tsurenko a declarat că va continua să nu strângă mâna jucătoarelor din Rusia şi Belarus pentru a sublinia situaţia dificilă în care se află în continuare poporul ucrainean.

Sabalenka a pierdut un singur set în cursa sa spre primul său titlu de grand slam, anul trecut, la Melbourne Park, şi a continuat pe aceeaşi linie şi în acest sezon, cu doar şase game-uri cedate în cele trei meciuri disputate până acum.

"Anul trecut, Iga a câştigat atât de multe seturi cu 6-0 şi unul dintre obiectivele mele este să încerc să mă apropii de ea", a spus Sabalenka. "Sunt super mulţumită de nivelul la care joc până acum şi sper să pot continua aşa, sau chiar mai bine."

S-ar putea ca scorurile de 6-0 să fie mai greu de obţinut în turul al patrulea împotriva Amandei Anisimova, care mai devreme a învins-o cu 7-5, 6-4 pe fostul număr doi mondial Paula Badosa.

Americanca se află pe locul 442 în lume, după ce a luat o pauză lungă de la joc, dar a părut în formă în primele trei runde, în această săptămână.

"Este o super jucătoare şi sunt foarte fericită că a revenit şi aştept cu nerăbdare un meci greu", a declarat Sabalenka.

Afla mai multe despre: aryna sabalenkaaustralian openlesia tsurenkotenis 

viewscnt
Articole similare