Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandal la Federaţia Română de Tenis: "Nu avem buget. Nu putem să trecem strada". Ce spune Horia Tecău | EXCLUSIV

Scandal la Federaţia Română de Tenis: "Nu avem buget. Nu putem să trecem strada". Ce spune Horia Tecău | EXCLUSIV

Sporturi

Comentarii

Federaţia Română de Tenis primeşte unul dintre cele mai mici bugete dintre federaţiile sportive naţionale, iar Răzvan Itu şi Horia Tecău au comentat situaţia respectivă.

Scandal la Federaţia Română de Tenis. Răzvan Itu şi Horia Tecău 

Bugetul FR de Tenis în 2021 era de 2,1 milioane de lei. În 2022, acesta este unul care depăşeşte cu puţin un milion de lei, conform informaţiilor furnizate de Răzvan Itu, Directorul General al Federaţiei Române de Tenis, buget pe care îl consideră foarte mic în raport cu performanţele obţinute în tenis.

”De fapt nu ne explicăm, practic, acest buget foarte mic pentru că Federaţia Română de Tenis are rezultate foarte bune.

Foarte multe rezultate de-a lungul timpului, în decursul celor 10 ani, practic, când am înţeles că s-au luat aceste rezultate. Federatia a venit cu medalia olimpică, a venit cu nenumărate campionate mondiale câştigate de Halep, Tecău, chiar Copil.

Deci cu acest buget de un milion şi un pic normal că nu putem să trecem strada, dar nici măcar la ora actuală acest buget nu-l avem. 

De fapt, acum suntem în aereoport,. Plecăm cu echipa de Cupa Davis să jucăm un meci pentru România şi nu avem buget.

Practic plecam cu bani de împrumut, ceea ce nu e normal. Acesti băieţi minunaţi au calificat echipa şi au adus echipa pe buzele tuturor în Europa. De patru ani ne chinuim să calificăm echipa în aceste faze superioare. Suntem într-o grupă şi într-o fază în care putem să ajungem în cele mai bune 16-18 echipe din lume şi aceşti băieţi minunaţi nu beneficiază de niciun ajutor financiar. 

De fapt noi nu stăm cu mâna întinsă şi nu vrem să stăm cu mâna întinsa şi să ni se dea ceea ce ni se cuvine.

Aceşti băieţi, aceste fete minunate au făcut rezultate şi avem cu ce să ne mândrim practic. Aducem medalii, aducem faimă, aducem imagine sportului românesc. 

Până la ora actuală nu ni s-au dat banii, nu neaparat promisi, ci banii care ni i-au calculat.

Momentan am plătit 20 de mii de euro, cazarea şi masa jucătorilor care e clar că trebuie s-o plătim cu ceva timp înainte că altfel nu putem să intrăm în hotel. Datorită relaţiilor, am plătit-o ieri sau alaltăieri pentru că am rugat să ni se acorde o mică păsuire. Deci undeva bugetul este la 30-40 de mii de euro", a declarat Răzvan Itu, pentru Telekom Sport.

România, cu Horia Tecău în formulă, va întâlni Spania, în deplasare, la 4 şi 5 martie 2022, în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis. Cu acest prilej, Tecău a vorbit şi el despre bugetul Federaţiei Române de Tenis.

"Să putem alege noi ce să facem cu acest buget care vine pentru federaţie şi aceşti tineri care sunt atraşi de tenis, ne văd pe noi şi vor să practice tenis, să aibă mai multe oportunităţi, a adăugat şi Horia Tecău.

Afla mai multe despre: horia tecaurazvan itufr tenis 

viewscnt
Articole similare