Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Scandalul continuă după polemica de la golul lui Yamal. Laporta, pregătit să ceară rejucarea ”El Clasico”

Scandalul continuă după polemica de la golul lui Yamal. Laporta, pregătit să ceară rejucarea ”El Clasico”

FC Barcelona

Comentarii

Joan Laporta (61 de ani) este pregătit să ceară rejucarea ”El Clasico” dintre Barcelona şi Real Madrid, după polemica de la golul lui Lamine Yamal (16 ani).

Joan Laporta, pregătit să ceară rejucarea ”El Clasico”, dacă se va confirma că golul lui Lamine Yamal a fost valabil

Preşedintele FC Barcelona, Joan Laporta, a anunţat, că gruparea sa va cere rejucarea meciului de duminică, 21 aprilie, din ”El Clasico”, pierdut pe terenul lui Real Madrid (2-3), dacă va putea dovedi că s-a comis o greşeală de arbitraj atunci când a fost anulat un gol al lui Lamine Yamal.

În minutul 28, portarul madrilenilor, Andriy Lunin, a salvat de pe linia porţii mingea deviată de Yamal, fără ca VAR să poată confirma că mingea a intrat complet (28). Arbitrul a decis atunci că nu a fost gol şi că scorul a rămas 1-1.

Spre deosebire de celelalte mari campionate europene, La Liga nu foloseşte tehnologia liniei de poartă, pe care preşedintele său Javier Tebas o consideră prea costisitoare, deşi aceasta permite validarea aproape automată a unui gol şi ar fi putut, prin urmare, să clarifice situaţia.

A doua zi după ”Clasico”, Joan Laporta a cerut Federaţiei Spaniole de Fotbal şi comisiei de arbitri să trimită Barcelonei toate imaginile incidentului, precum şi înregistrările audio ale conversaţiilor dintre oficiali.

"Dacă, după ce documentaţia va fi analizată, clubul va înţelege că a fost comisă o eroare, aşa cum credem noi, vom lua toate măsurile necesare pentru a inversa situaţia, fără a exclude orice acţiune legală care ar putea fi necesară", a spus el într-o înregistrare video publicată de FC Barcelona.

"Dacă se va confirma că golul a fost valabil, vom cere rejucarea meciului, aşa cum s-a întâmplat în cazul unui alt meci din Europa în urma unei erori VAR", a adăugat el.

Laporta se referea la un meci din prima divizie belgiană dintre Anderlecht şi Genk (2-1), disputat la 23 decembrie 2023, care trebuia să fie rejucat în urma unei erori de arbitraj.

Dar, în cele din urmă, nu a mai fost rejucat: Tribunalul belgian de Arbitraj Sportiv, la apelul lui Anderlecht, a anulat decizia luată iniţial de comisia de disciplină a Federaţiei belgiene de fotbal.

Afla mai multe despre: barcelonala ligajoan laportael clasico 

viewscnt
Articole similare