Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Selecţionerul aflat pe lista lui Burleanu face praf fotbalul românesc în ziua meciului Elveţia - România! "Corupţie, luptă pentru putere, o lipsă de competenţă"

Selecţionerul aflat pe lista lui Burleanu face praf fotbalul românesc în ziua meciului Elveţia - România! "Corupţie, luptă pentru putere, o lipsă de competenţă"

Echipa națională

Comentarii

Presa elveţiană a vorbit în ziua meciului cu România, din preliminariile EURO 2024, cu unul dintre antrenorii aflaţi pe lista Comisiei Tehnice a FRF, înainte de investirea lui Edi Iordănescu. Tehnicianul a vorbit despre "ruptura" din trecut dintre fotbalul românesc şi cel elveţian.

A fost pe lista lui Răzvan Burleanu, iar elveţienilor le-a recunoscut "seceta" din fotbalul românesc

România are meci important, diseară, de la ora 21:45, împotriva Elveţiei, în etapa cu numărul 4 din preliminariile EURO 2024.

În acest moment al preliminariilor, Edi Iordănescu joacă şi pentru obiectivul impus prin contract: calificarea la Campionatul European. 

Adrian Ursea, cel care ar fi putut sta pe banca tricolorilor, întrucât a fost una dintre propunerile ajunse la Comisia Tehnică a FRF, a făcut o paralelă între fotbalul românesc şi cel elveţian. El susţine că în ultimii ani, distanţa dintre cele două naţionale s-a mărit, din cauza greşelilor din trecut. 

"(n.r. - naţionala României) Este foarte, foarte departe de cea din 1994. România este o echipă care se caută. E complicat, pentru că de aproape 30 de ani nu s-a lucrat. Cei vechi, cei pe care toţi îi cunoaşteţi, nu mai sunt de mult acolo. 

Treabă nu s-a mai făcut. În România credeam că e uşor, că totul va veni natural, am aşteptat rezultate care n-au venit. La mijlocul anilor '90, fotbalul elveţian a devenit structurat şi organizat. Nu s-a întâmplat şi în România.

Nu s-a lucrat, repet. Şi au fost multe probleme şi în fotbalul românesc. Dezorganizare, corupţie în campionat, o luptă pentru putere în federaţie, cu un preşedinte în funcţie foarte contestat, o lipsă de competenţă la toate nivelurile. 

De fapt, există doar iniţiative personale care ajută fotbalul românesc, precum academia lui Hagi, care pregăteşte jucători mai ales pentru naţionale, nu dincolo", a spus Adrian Ursea pentru tdg.ch.

Adrian Ursea, despre Elveţia - România: "Fotbalistului român îi place să se răzvrătească împotriva celor mai bune echipe"

"Este fotbal. În ceea ce priveşte valoarea sa, Elveţia este superioară României de astăzi. Dar atenţie! Fotbalistului român îi place să se răzvrătească împotriva celor mai bune echipe. Dacă aş fi Elveţia, aş fi, aşadar, puţin precaut. 

România este pe locul doi în clasament, calificarea la EURO 2024 i-ar linişti fără îndoială pe critici. Chiar dacă problema ar necesita mai mult de atâ,  pentru a reveni pe drumul bun.

Prin urmare, Elveţia va fi precaută. Lucrurile nu s-au făcut bine în trecut, e adevărat, povestea este complexă, dar sunt sigur că potenţialul este încă acolo", a adăugat Adrian Ursea pentru publicaţia elveţiană. 

După ce i-a fost secund lui Lucien Favre şi antrenor la Nice, Adrian Ursea a fost liber de contract din 2021, iar din iulie va conduce Etoile Carouge FC, din liga a treia elveţiană. 

Afla mai multe despre: adrian urseaelvetia romaniaadrian ursea selectioner romania 

viewscnt
Articole similare