Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Sentinţa va fi mult diminuată”. Preşedintele FR Tenis, susţinere necondiţionată pentru Simona Halep: ”Mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii” | EXCLUSIV

”Sentinţa va fi mult diminuată”. Preşedintele FR Tenis, susţinere necondiţionată pentru Simona Halep: ”Mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii” | EXCLUSIV

Simona Halep

Comentarii

Povestea cazului de dopaj al Simonei Halep (32 de ani) este departe de final, chiar şi după ce jucătoarea de tenis şi-a aflat pedeapsa, una dură: patru ani de suspendare pentru un test pozitiv la roxadustat, efectuat la US Open 2022!

În acest moment, Simona Halep se pregăteşte de două procese foarte importante, aşa cum susţin avocaţii ei. 

Este vorba despre acţiunea de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde speră să scape de suspendarea de patru ani, dar şi despre atacul la firma care i-a livrat suplimentul contaminat.

George Cosac: ”A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei. Este o imagine câştigată în ani de muncă”

Despre ultimele noutăţi în privinţa cazului în care este implicată Simona Halep a vorbit şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

Acesta are încredere că sentinţa dată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) va fi diminuată şi susţine ideea conform jucătoarea trebuie să-i dea în judecată pe producătorii respectivului supliment.

”(n.r. A mers Simona la TAS?) Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată. (n.r. De ce spuneţi acest lucru?) Eu am stat de vorbă cu ea când au început problemele. Ea mi-a spus cu mâna pe inimă că nu a făcut nimic împotriva legii. Din câte ştiu, probele de sânge tot timpul au ieşit perfecte.

(n.r. Dar acel paşaport biologic?) Sigur că am fost mulţi cei care ne-am dat cu părerea, dar până nu avem hotărârea defintivă şi de la TAS, mai bine să nu ne pronuţăm. Dar am încredere în caracterul Simonei.

(n.r. Domnul Ţiriac a sfătuit-o să-i dea în judecată pe producătorii acelui supliment pentru daune morale şi nu numai. Se va ajunge acolo?) Cu siguranţă se va ajunge acolo. Este o imagine câştigată în ani de muncă, în ani de sacrificii. Eu, dacă aş fi fost în locul ei, la fel aş fi dat în judecată respectiva firmă.

Simona reprezintă un brand pentru România şi ani de zile a fost un vid al performanţelor în sport. A fost o perioadă în care Simona a dominat cu performanţele ei. Nu văd care ar fi fost interesul ei să poată comite o greşeală de genul acesta.

(n.r. Există un panou la intrare în care spuneţi: Simona, te aşteptăm. Va mai continua Simona să facă tenis?) Aşteptăm răspunsul de la TAS. Eu sunt convins că-şi va dori să revină pe terenul de tenis. Dacă o va face, o va face doar la cel mai înalt nivel. Crezul meu este că sentinţa va fi mult diminuată”, a declarat George Cosac, pentru Orange Sport.

George Cosac a susţinut-o pe Simona Halep inclusiv în momentul în care fostul număr 1 mondial a primit suspendarea de patru ani din circuitul profesionist de tenis.

Afla mai multe despre: simona halepgeorge cosacdopaj simona halep 

viewscnt
Articole similare