Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Sergio Perez a băgat Force India în administrare judiciară

Sergio Perez a băgat Force India în administrare judiciară

Formula 1

Comentarii

Compania care deţine echipa de Formula 1 Force India a intrat în administrare judiciară, după o plângere depusă de propriul pilot, mexicanul Sergio Perez, care îşi cere salariul de 3,5 milioane de euro, informează lequipe.fr.

Procesul a avut loc, vineri, iar Înalta Curte din Londra a stabilit un administrator special.

Force India datorează bani şi altor creditori, între care furnizorul de motoare Mercedes.

Echipa are sediul la Silverstone, în Marea Birtanie, fiind patronată de controversatul om de afaceri indian Vijay Mallya. Acesta este cercetat în India, pentru o datorie de un miliard de euro rezultată după falimentul companiei aeriene Kingfisher. Mallya este acuzat în ţara sa de fraudă şi nereguli financiare, în legătură cu un împrumut obţinut de Kingfisher.

În ciuda problemelor financiare, oficialii echipei se arată optimişti cu privire la viitorul team-ului. Otmar Szafnauer, unul dintre conducători, a afirmat că o infuzie de capital este "iminentă". Presa internaţională scrie că investitorul care dorşete preluarea echipei este omul de afaceri canadian Lawrence Stroll. Acesta ar urma să cumpere Force India pentru fiul său, Lance Stroll, care pilotează acum la Williams.

Force India a fost cea mai de succes echipă anul trecut, după cele trei mari team-uri Mercedes, Ferrari şi Red Bull. După ce în 2017 a terminat pe locul 4 în clasamentul constructorilor, Force India este pe locul 5 acum, după 11 etape (fiind întrecută de Renault), iar Perez este singurul pilot din afara celor trei echipe importante care a obţinut o clasare pe podium, locul 3 în Azerbaidjan.

Afla mai multe despre: sergio perezformula 1 

viewscnt
Articole similare