Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells! Victorie în faţa Martei Kostiuk şi posibil duel cu Emma Răducanu

Simona Halep, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells! Victorie în faţa Martei Kostiuk şi posibil duel cu Emma Răducanu

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 11, s-a calificat, vineri, în turul al treilea al turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, după victoria obţinută în faţa sportivei Marta Kostiuk din Ucraina, locul 58 WTA, cu scorul de 7-6 (2), 6-1.

Simona Halep a venit la Indian Wells după o lună de pauză şi după ce s-a căsătorit. Jocurile puţine din 2021, situaţie cauzată de accidentări, se văd în evoluţia campioanei române. Simona nu are ritm, nu are incisivitate, nu are răbdare, iar condiţia ei fizică este deocamdată undeva la un nivel mediu. Cel puţin aşa a arătat evoluţia ei din meciul de vineri cu jucătoarea ucraineană, scrie News.ro

La 19 ani, Marta Kostiuk este o jucătoare cu potenţial, dar nu este din liga sportivelor de vârsta ei care fac furori în circuit. E muncitoare, are tenacitate, luptă pentru fiecare minge, face risipă de energie pe teren, însă loviturile ei nu ridică publicul în picioare. Cu jocul de anduranţă pe care îl practică s-a apropiat de Top 50 şi această evoluţie a încurcat-o pe Halep.

Jucătoarea română a atras-o pe ucraineancă în schimburi lungi de mingi, necâştigate de multe ori, dar care au consumat-o fizic pe adversară. Kostiuk a fost la conducere în primul set aproape tot timpul, dar niciodată nu a părut că are potenţialul să se impună.

Probabil că acelaşi lucru l-a simţit şi Simona Halep, care, ştiind forma în care se află, a încercat doar să se ţină aproape de adversară, să-i speculeze slăbiciunile. Ar fi putut tranşa mai repede meciul în favoarea ei, dar a jucat în modul "târâş-grăpiş", aşteptând epuizarea resurselor rivalei.

Primul set a fost un calvar de o oră, cu multe greşeli de ambele părţi. Kostiuk a fost tot timpul la conducere, a reuşit primul break al meciului, la 2-1 pentru ea, Halep a egalat la 3 şi setul a mers apoi în tie-break.

Slăbiciunile jucătoarei ucrainene au devenit evidente în finalul setului astfel că Halep s-a impus în prelungiri, la 2.

Căzută fizic şi psihic, Kostiuk a cedat definitiv frâiele partidei în setul al doilea şi fostul lider WTA, fără să strălucească, a lămurit mult mai repede deznodământul.

Cu doar un ghem pierdut, pe serviciul ucrainencei, la 3-0, jucătoarea română a terminat setul cu 6-1 şi meciul după o oră şi 32 de minute de joc.

Simona Halep va evolua în faza următoarea cu Emma Răducanu (Marea Britanie), locul 22 WTA şi cap de serie numărul 7, sau cu Aliaksandra Sasnovici din Belarus, locul 100 WTA.

Calificarea în turul al treilea este recompensată cu un premiu de 51.895 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

La ultima ediţie a acestei competiţii, disputată în 2019 (anul trecut nu s-a desfăşurat din cauza pandemiei), Simona Halep a fost eliminată în optimi, de Marketa Vondrousova. În 2015, Simona Halep a câştigat trofeul în deşertul californian.

Afla mai multe despre: simona halep 

viewscnt
Articole similare