Experiențe împreună.
You are here:

ŞOC total în Franţa. Antrenorul român care a preluat o echipă de top din Ligue 1. Toată lumea uitase de el, iar acum se luptă cu Neymar şi Mbappe

ŞOC total în Franţa. Antrenorul român care a preluat o echipă de top din Ligue 1. Toată lumea uitase de el, iar acum se luptă cu Neymar şi Mbappegalerie foto
Comentarii

Clubul OGC Nice a anunţat, vineri, că s-a despărţit de tehnicianul Patrick Vieira, confirmând astfel informaţiile apărute în urmă cu câteva ore în Nice-Matin. Echipa este antrenată de astăzi de românul Adrian Ursea.

UPDATE | Vieira a fost demis după meciul de joi cu Bayer Leverkusen, scor 2-3, din Europa League.

“Conducerea clubului roşu-negru a luat decizia să îi încredinţeze lui Adrian Ursea misiunea de a conduce echipa de astăzi”, se arată pe site-ul grupării franceze.

Ursea, care până acum a fost secundul lui Vieira, iar anterior a făcut parte din staff-ul lui Lucien Favre, va conduce primul meci în calitate de antrenor principal, duminică, în deplasare la Reims.


Românul Adrian Ursea şi francezul Frederic Gioria, secunzi până acum, “vor fi propulsaţi la conducerea echipei” începând de la antrenamentul de vineri dimineaţă, a menţionat jurnalul din Nisa.

Joi seară, echipa OGC Nice a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, de Bayer Leverkusen, în grupa C din Europa League. Ca urmare a acestui rezultat, Nice nu mai are şanse de calificare în 16-imile competiţiei.

Adrian Ursea, românul pregătit să se lupte în Ligue 1 cu PSG, Neymar şi Mbappe

În urmă cu un an, în noiembrie 2019, Adrian Ursea a revenit la Nice, după o experienţă de câteva luni la echipa de tineret de la Servette Geneva. Ursea mai lucrase la clubul din Nisa ca secund, când antrenor era elveţianul Lucien Favre, între 2016 şi 2018, care, ulterior, l-a dorit pe antrenorul român la Borussia Dortmund.

În vârstă de 52 de ani, fostul jucător al Petrolului de la finalul anilor '90 s-a stabilit de mai mult timp în Elveţia, unde a jucat, printre altele, la Locarno, Chenois şi Fribourg.

După încheierea carierei de fotbalist, el a fost secund la Servette Geneva, unde l-a cunoscut pe Lucien Favre, şi apoi antrenor principal. La Neuchatel Xamax era director tehnic când a fost cooptat de Favre în staff-ul său de la Nice.

După plecarea de Coasta de Azur, Ursea a revenit la Geneva şi a pregătit echipa u21 a clubului Servette. De altfel, în 2018, când Lucien Favre a semnat cu Borussia Dortmund, echipă pe care încă o pregăteşte, Adrian Ursea a fost dorit în staff-ul echipei din Bundesliga, însă românul a preferat şi îşi încerce norocul în Elveţia şi, apoi, să revină la OGC Nice, unde acum va deveni antrenor principal.

viewscnt
Articole similare
FOTO Cat de mult sufera Raluca Zenga dupa divortul anuntat de Walter: "Am mintea...