Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Superlativele Euro 2020 | Cine a fost cel mai bun pasator decisiv, cine a recuperat cel mai mult şi cine a reuşit cele mai multe driblinguri la turneul final

Superlativele Euro 2020 | Cine a fost cel mai bun pasator decisiv, cine a recuperat cel mai mult şi cine a reuşit cele mai multe driblinguri la turneul final

EURO 2020

Comentarii

Euro 2020 s-a terminat cu victoria echipei naţionale a Italiei. Aici ai superlativele individuale de la Euro 2020

Italia a câştigat, duminică seară, pe Stadionul Wembley din Londra, Campionatul European de fotbal, învingând în finală Anglia, scor 4-3 în urma loviturilor de departajare.

Pentru Italia este al doilea trofeu continental, după cel obţinut în 1968. Pentru englezi a deschis scorul Luke Shaw, în minutul 2. Italienii au egalat prin Bonucci, în minutul 67. Bonucci este cel mai în vârstă jucător care a înscris într-o finală de Euro (34 de ani, 71 de zile).

La loviturile de departajare, pentru Italia au marcat Berardi, Bonucci şi Bernardeschi. Au ratat Belotti şi Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane şi Maguire. Au ratat Rashford, Sancho şi Saka.


Superlativele Euro 2020

 

Fotbalistul cu cele mai multe minute jucate

Gianluigi Donnarumma este fotbalistul care a bifat cele mai multe minute. Portarul italian a fost urmat de Jorginho, primul jucător de câmp care a depăşit 700 de minute la turneul final al  Campionatului European.

Cel mai bun marcator

Deşi Portugalia a fost eliminată prematur din competiţie, Cristiano Ronaldo nu a mai putut fi depăşit şi a câştigat titlul de cel mai bun marcator al turneului. Portughezul a marcat de cinci ori, la fel ca şi Patrik Schick, dar pentru că a avut o pasă decisivă în plus, a cucerit titlul de golgheter. Harry Kane, Romelu Lukaku, Karim Benzema şi Emile Forsberg au marcat de câte patru ori

Cel mai bun pasator decisiv

Evelţianul Steven Zuber a fost cel mai bun pasator decisiv al turneului final. A reuşit patru pase decisive, cu una mai mult decât Luke Shaw, Pierre Hojbjerg, Dani Olmo sau Marco Veratti.

Fotbalistul care a tras cele mai multe şuturi la poartă

Dani Olmo (Spania) a fost lider la acest capitol. El a şutat de 20 de ori către poarta adversă, iar şapte dintre aceste şuturi au prins cadrul porţii. Lorenzo Insgine (Italia) a fost al doilea cu 19 şuturi către poartă, în timp ce Ciro Immobile a fost al treilea, cu 18 şuturi la poarta adversă.

Jucătorul cu cele mai multe driblinguri de la Euro 2020

Un capitol pe care probabil l-ar fi câştigat Kylian Mbappe, dacă Franţa nu ieşea prematur din competiţie. Francezul a terminat pe poziţia a doua, cu 26 de driblinguri reuşite. El a fost depăşit de Raheem Sterling, care a prins inclusiv finala Euro 2020. Englezul a bifat 34 de driblinguri reuşite. Al treilea a fost danezul Braithwaite cu 25 de driblinguri.

Cei mai faultaţi jucători de la Euro 2020

Mijlocaşul italian Jorginho a fost cel mai faultat jucător de la Euro 2020. El a suferit 18 intervenţii ilegale asupra sa, devansându-i pe Alvaro Morata, Harry Kane şi Dani Olmo.

Jucătorul cu cele mai multe recuperări

Italo brazilianul Jorginho a depăşit toate recordurile la acest capitol. Mijlocaşul Squadrei Azzurra a reuşit 25 de recuperări la turneul final al Euro 2020, record absolut în toată istoria competiţiei. El l-a depăşit pe coechipierul său de la Chelsea, NGolo Kante, care a terminat al doilea la Euro 2020.

Afla mai multe despre: superlative euro 2020 

viewscnt
Articole similare