Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suspendată pentru dopaj, patinatoarea a fost exclusă din lotul naţional!

Suspendată pentru dopaj, patinatoarea a fost exclusă din lotul naţional!

Sporturi

Comentarii

Patinatoarea Kamila Valieva a fost exclusă din lotul Rusiei, a anunţat, joi, Alexander Kogan, directorul general al Federaţiei de patinaj artistic din Rusia (FSFR).

La 29 ianuarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a hotărât suspendarea pe patru ani a Kamilei Valieva pentru încălcarea normelor antidoping, sancţiune valabilă din 25 decembrie 2021, notează tass.com.

"Valieva nu se află în prezent pe lista lotului naţional al Rusiei. Totul se face în conformitate cu documentele legislative", a declarat Kogan.

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a decis, la 30 ianuarie, să priveze Rusia de medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing în proba de patinaj artistic pe echipe, retrăgându-i o parte din punctele obţinute anterior şi acordându-i ulterior medalia de bronz.

Forul mondial a decis la 30 ianuarie să reţină 20 din cele 74 de puncte obţinute de patinatorii ruşi în proba pe echipe după suspendarea lui Valieva, plasând astfel Rusia pe locul 3, cu 54 de puncte, echipa SUA pe locul 1 (65 de puncte) şi Japonia pe locul 2 (63 de puncte).

Valieva a fost testată pozitiv cu trimetazidină (interzisă de Agenţia Mondială Antidoping din 2014), la sfârşitul anului 2021.

 

Afla mai multe despre: kamila valievakamila valieva rusiarusia 

viewscnt
Articole similare