Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Thierry Henry a confirmat. Fondatorul Spotify plănuieşte să cumpere Arsenal cu o sumă exorbitantă! Ce a spus legenda "tunarilor" despre tranzacţie

Thierry Henry a confirmat. Fondatorul Spotify plănuieşte să cumpere Arsenal cu o sumă exorbitantă! Ce a spus legenda "tunarilor" despre tranzacţie

Premier League

Comentarii

Fostul internaţional francez Thierry Henry a confirmat proiectul de cumpărare a clubului Arsenal Londra de către Daniel Ek, fondatorul Spotify.

Henry a declarat la Sky Sports că Daniel Ek îi va prezenta o ofertă de cumpărare lui Stan Kroenke, actualul propietar, până la finalul săptămânii. Această ofertă ar putea fi de 1,8 miliarde de lire sterline.

Daniel Ek plănuieşte să cumpere Arsenal

"Cred că va fi o negociere lungă şi nu uşoară. Vreau doar să spun că Daniel nu va renunţa, este un fan al echipei Arsenal de mult timp", a declarat Henry.

Săptămâna trecută, proprietarii clubului Arsenal Londra, Stan Kroenke şi Josh Kroenke, spuneau că rămân "sută la sută angajaţi" faţă de gruparea din Premier League şi "nu vând nicio acţiune". Însă, după proiectul eşuat al Super Ligii, fanii echipei au organizat diverse proteste, prin care cereau plecarea actualilor proprietari, iar presiunea pusă pe aceştia i-ar putea face să cedeze.

Stan Kroenke deţine o bună parte din acţiunile clubului Arsenal încă din 2007, pe când el şi un alt om de afaceri, Alisher Usmanov, împărţeau controlul clubului. Însă, în 2018, Kroenke i-a oferit lui Usmanov 550 de milioane de lire sterline pentru pachetul său de acţiuni, propunere ce a fost acceptată.

Astfel, de la completarea tranzacţiei respective, fraţii Kroenke sunt unicii administratori ai clubului londonez. Sub conducerea lor, clubul s-a aflat într-un declin constant, nemaiprinzând un loc de Liga Campionilor încă din 2017.

De la faimoasa echipă invincibilă a ”tunarilor” din 2003/2004, care câştiga titlul fără să piardă vreun meci, Arsenal a auns să termine ultimul sezon pe poziţia a opta. 

Afla mai multe despre: premier leaguearsenalthierry henrydaniel ekfondator spotify arsenaltranzacţie arsenal 

viewscnt
Articole similare