Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţinut rezervă de Florin Bratu, Radu Drăguşin este lăudat de Mirel Rădoi: ”E un mare avantaj că se antrenează cu jucători de renume mondial”

Ţinut rezervă de Florin Bratu, Radu Drăguşin este lăudat de Mirel Rădoi: ”E un mare avantaj că se antrenează cu jucători de renume mondial”

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi a vorbit despre situaţia lui Radu Drăguşin, cel care a refuzat data trecută să vină la naţionala de tineret.

Radu Drăguşin este una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. În vârstă de 19 ani, tânărul fundaş central este sub contract cu Juventus, dar în acest sezon a fost împrumutat la Sampdoria.

Drăguşin face parte din lotul naţionalei de tineret, însă Florin Bratu l-a folosit rar şi, drept urmare, data trecută a refuzat să se mai prezinte la lot, pe motiv că vrea să se integreze mai bine la Sampdoria.

Ce spune Mirel Rădoi despre Radu Drăguşin

În sezonul trecut, când avea doar 18 ani, Radu Drăguşin a debutat pentru seniorii lui Juventus Torino, într-un meci de Champions League. De altfel, el a fost promovat la echipa mare, după ce a impresionat la Primavera.

Dar situaţia lui n-a fost la fel de fericită şi la naţionala de tineret. Drăguşin a fost mai mult rezervă la România U21, fie că selecţioner a fost Adi Mutu, fie Florin Bratu.

Florin Bratu, actualul selecţioner, a pus paie pe foc şi a spus că motivul pentru care l-a ţinut rezervă a fost că nu are suficiente jocuri în picioare.

În consecinţă, Radu Drăguşin a refuzat ultima oară să vină la naţionala de tineret, pentru amicalul pe care România l-a jucat cu Suedia (pe 7 octombrie), scor 0-0.

Mirel Rădoi este însă de altă părere faţă de Florin Bratu. Selecţionerul naţionalei de seniori spune că Radu Drăguşin este un jucător talentat, care poate creşte foarte mult prin faptul că se antrenează cu jucători de mare valoare. În plus, a început să prindă tot mai multe minute la Sampdoria:

”Este un jucător de perspectivă, tânăr, care are foarte mare noroc, pentru că la vârsta asta, pe poziţia lui, cu fizicul pe care îl are, să se antreneze zi de zi cu jucători de mare experienţă de la echipa de club, în fiecare săptămână să vezi jucători cum evolueaza, jucatori de renume mondial, să îi vezi în faţa ta live, cum activează pe acea poziţie, cred că e un mare avantaj pentru el.

Chiar dacă nu a jucat decât 246 de minute, cred că nu a făcut-o deloc rău... a fost şi pe o poziţie cu care nu e obişnuit, flanc dreapta, o poate face în linie cu 3, dar intr-o linie cu 4 fundaşi”, a declarat Mirel Rădoi.

România U21 va disputa un amical cu echipa similară a Italiei, pe 16 noiembrie, în deplasare şi Radu Drăguşin a acceptat de această dată să vină la naţionala de tineret.

Afla mai multe despre: radu dragusin 

viewscnt
Articole similare