Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Top 10 jucători din Liga 1 care intră în ultimele şase luni de contract. CFR, FCSB şi Dinamo pot pierde nume importante de la 1 ianuarie

Top 10 jucători din Liga 1 care intră în ultimele şase luni de contract. CFR, FCSB şi Dinamo pot pierde nume importante de la 1 ianuarie

Superliga

Comentarii

Fotbalişti importanţi din Liga 1 îşi pot părăsi echipele de la 1 ianuarie, datorită legii Bosman. Mai precis, jucătorii care intră în ultimele şase luni de contract pot semna pre-contracte fără să necesite acordul clubului la care evoluează în prezent. În aceasă situaţie se află mai multe cluburi din Liga 1, precum CFR Cluj, FCSB sau Dinamo.

Există şi cluburi care au fost atenţi la contractele jucătorilor şi le-au prelungit înainte de a intra în ultimele şase luni. De exemplu, în luna decembrie, U Craiova şi Viitorul le-a rezolvat contractele celor care erau în "pericol". În plus, Eugen Neagoe a anunţat că Ibrahima Tandia s-a înţeles cu Sepsi pentru un nou contract (mai multe detalii, aici).

Plamen Iliev - Astra Giurgiu 
Cotă: 600,000 euro*

Bulgarul nu îşi doreşte prelungirea contractului cu echipa din Giurgiu, motiv pentru care a fost trecut pe linie moartă şi nu s-a mai regăsit în poarta celor de la Astra. Goalkeeper-ul este dorit în România atât de FCSB, cât şi de Dinamo, dar a avut oferte importante şi de afară, refuzate la acel moment de oficialii giurgiuvenilor. 

Emmanuel Culio - CFR Cluj
Cotă: 700,000 euro

Argentinianul readus de Dan Petrescu este în continuare unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei campioane, dar cu toate acestea nu au ajuns în acest moment la o înţelegere pentru ca mijlocaşul să continue la Cluj şi din vară. Un posibil motiv pentru care oficialii campioanei nu ar dori prelungirea contractului lui Culio este vârsta înaintată a jucătorului, 35 de ani. 

Sergiu Hanca - Dinamo 
Cotă: 750,000 euro 

Mijlocaşul în vârstă de 26 de ani va pleca foarte probabil de la Dinamo încă din această iarnă, după scandalul de la ultimul meci al "câinilor", atunci când soţia lui ar fi fost agresată de câţiva suporteri. 

Marko Momcilovic - FCSB
Cotă: 800,000 euro 

Sârbul a fost unul dintre cei mai importanţi jucători pe care Nicolae Dică nu s-a putut baza în prima pare a campionatului, din cauza unor accidentări suferite de fundaş. Chiar dacă era considerat unul dintre cei mai buni fundaşi din Liga 1, rămânarea lui Momcilovic depinde acum de noul antrenor de la FCSB, Mihai Teja. 

Vinicius - CFR Cluj
Cotă: 800,000 euro 

Vinicius este un alt jucător important care poate pleca de la CFR Cluj liber de contract şi totodată nu este ultimul fotbalist al campioanei de pe această listă. Principalul motiv al oficialilor lui CFR pentru care ar alege să nu îl păstreze pe brazilian este, la fel ca în cazul lui Culio, vârsta. Fundaşul are 34 de ani. 

Claudiu Belu şi Filip Mrzljak - Astra Giurgiu 
Cotă: 1 milion de euro 

17 meciuri a jucat Claudiu Belu-Iordache în acest sezon pentru Asta, reuşind să înscrie şi două goluri, astfel că a devenit unul dintre cei mai râvniţi fundaşi din Liga 1, motiv pentru care Astra va trebui să îi facă o ofertă foarte bună pentru a nu îl pierde gratis. O altă variantă este să accepte o sumă modică de bani, iar jucător să plece chiar în perioade de transferuri din iarnă. 

În aceeaşi situaţie este şi mijlocaşul croat, titular în echipa lui Costel Enache. În cazul său, Astra ar putea să realizeze şi un profit, din moment ce a venit din postura de jucător liber de contract. 

Diogo Salomao - Dinamo
Cotă: 1 milion de euro 

Portughezul este golgheterul "câinilor" în acest sezon, cu şase goluri marcate. Evoluţiile sale l-au adus în atenţia celor de la FCSB, dar vicecampioana are rivali pe măsură. Salomao este dorit în La Liga, de Girona (mai multe detalii, aici). 

Cristian Bălgrădean - FCSB
Cotă: 1,2 milioane de euro 

Titularul din poarta vicecampioanei poate pleca chiar la un an de la venirea la FCSB. Gigi Becali este nemulţumit de ultimele sale prestaţii şi poate renunţa la serviciile lui, pentru a facilita aducerea unui nou portar. 18 goluri a primit Bălgrădean în 18 meciuri, în acest sezon de Liga 1. 

Camora - CFR Cluj
Cotă: 1,2 milioane de euro 

Mai multor jucători din lotul campioanei le expiră contractul în vara anului viitor, dar cel mai important este cu siguranţă căpitanul Camora. Totuşi Bogdan Mara i-a liniştit pe fanii CFR-ului şi a declarat recent că portughezul va primi o ofertă pentru un nou contract, rămâne de văzut dacă fundaşul stânga va accepta. 

*potrivit site-ului transfermarkt.com. 

Afla mai multe despre: fcsbdinamocfrliga 1balgradeancamorasalomao 

viewscnt
Articole similare