Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Toţi mi-au zis că sunt tâmpit". Transferul prin care FCSB a surprins fotbalul românesc: "Ştii ce jucător am adus?" | EXCLUSIV

"Toţi mi-au zis că sunt tâmpit". Transferul prin care FCSB a surprins fotbalul românesc: "Ştii ce jucător am adus?" | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Invitat în studioul Orange Sport, Mihai Stoica a făcut o comparaţie între generaţiile FCSB-ului care au obţinut cele mai importante performanţe pe plan european pentru fotbalul românesc în ultimii 20 de ani.

Totul a început cu lotul care, în 2006, a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA. Deşi a fost aproape de o performanţă uriaşă, conducând cu scorul de 3-0 la general, echipa antrenată atunci de Cosmin Olăroiu a ratat calificarea în marea finală, după ce Middlesbrough a marcat golul calificării în minutul 89, prin Maccarone.

Apoi, în primăvara anului 2013, după ce a reuşit să întoarcă scorul în dubla manşă cu Ajax Amsterdam, FCSB s-a calificat în optimile Europa League, unde a dat peste Chelsea, deţinătoarea Ligii Campionilor, în momentul respectiv.

Echipa lui Laurenţiu Reghecampf a câştigat chiar manşa tur, pe Arena Naţională, scor 1-0, apoi a cedat la Londra, 1-3, şi a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiţiei. Ulterior, Chelsea a şi câştigat Europa League în sezonul respectiv.

Rugat de moderatorul Silviu Tudor Samuilă să aleagă echipa mai puternică dintre cele două generaţii remarcabile, Mihai Stoica a înclinat către lotul lui Cosmin Olăroiu şi a şi explicat de ce.

"(n.r. Mai bună echipa din 2006?) E greu de zis, dar aş spune că da, pentru că echipa din 2006 a mers până acolo cu un lot mai subţire. Am câştigat campionatul în sezonul 2004/2005. Ştii ce jucători am adus în vară?

L-am adus pe Victoraş Iacob, gratis, după ce fusese pe la Oţelul Galaţi, la Rocar, toată lumea zicea că sunt un tâmpit, cum să mă gândesc la aşa ceva... L-am adus pe Cernea, cam asta a fost.

Apoi, în iarnă, i-am adus pe Cristocea şi pe Carlos. Eram subţiri, numeric stăteam foarte rău, e un echilibru între cele două echipe, ambele sunt cam pe acolo" , a declarat Mihai Stoica.

Venit la FCSB în vara anului 2005, Victoraş Iacob a marcat 24 de goluri şi a oferit 6 pase decisive în cele 71 de meciuri jucate pentru roş-albaştri. În cariera sa, fostul atacant a mai jucat la cluburi precum Rapid, CS Otopeni, FC Naţional, Concordia Chiajna sau din afara ţării, printre care şi Kaiserslautern (Germania), Aris, Niki Volou şi Iraklis (Grecia).

Afla mai multe despre: mihai stoicagigi becalifcsb 

viewscnt
Articole similare