Experiențe împreună.
You are here:

Transferurile lui Florinel Coman şi Dennis Man, afectate de pandemia de coronavirus. Lovitură pentru Gigi Becali

Transferurile lui Florinel Coman şi Dennis Man, afectate de pandemia de coronavirus. Lovitură pentru Gigi Becali

Liga 1

Comentarii

Gigi Becali are motive de îngrijorare pentru transferurile lui Florinel Coman şi Dennis Man de la FCSB în această vară, după ce pandemia de coronavirus a lovit planeta. Într-un studiu realizat de CIES Football Observatory, sumele de transfer ar putea scădea dramatic, dacă niciun meci nu se va mai juca în Europa până în perioada de transferuri din vară. Astfel, finanţatorul ar putea accepta mai puţini bani în vară pentru cei doi.

  • Noul coronavirus, care a apărut în oraşul Wuhan, China, a infectat oameni în majoritatea ţărilor la nivel global. Statele Unite ale Americii au cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 din lume, peste 143.000, iar aproape toate domeniile de pe piaţă se clatină, inclusiv fotbalul.

Sume de transfer mai mici. Cum afectează coronavirus fotbalul

CIES Football Observatory a făcut un anunţ dur pentru cluburile de fotbal, care deja sunt afectate de efectele financiare ale pandemiei de coronavirus. Cota de piaţă a fotbaliştilor va scădea, până în perioada de transferuri din vară, cu până la 28%, în medie.

Evident, procentul variază în funcţie de vârstă, durata contractului, campionat şi de ultima perioadă din carieră. CIES Football Observatory oferă exemplul lui Paul Pogba, a cărui cotă de piaţă se va prăbuşi până la 65 de milioane de euro, în timp ce cel mai afectat club va fi Olympique de Marseille, care va înregistra pierderi de până la 38% pentru fiecare jucător.  

Lovitură pentru visul lui Gigi Becali. Transferurile lui Florinel Coman şi Dennis Man, în pericol

Repercusiunile pandemiei de COVID-19 nu vor ocoli şi fotbalul românesc, unde cluburile deja pierd sume importante de bani, după suspendarea ligilor naţionale. FCSB, clubul care a vândut cel mai bine în străinătate, în ultimele sezoane, a luat primele decizii.

Gigi Becali a redus din salarii la FCSB, iar în vară ar putea fi nevoit să accepte mai puţini bani în schimbul unor jucători precum Florinel Coman şi Dennis Man.

De asemenea, dacă FCSB era cotată la 39.4 milioane de euro în luna septembrie a anului trecut, acum, valoarea întregului lot de la FCSB se cifrează în jurul sumei de 34.7 milioane de euro.

Florinel Coman şi Dennis Man, discuţii cu echipe importante din Europa

Cei doi jucători au fost urmăriţi de cluburi importante din Europa. "Mbappe" a intrat în atenţia lui AS Roma, dar şi a lui Sheffield United, în timp ce Dennis Man a fost surprins alături de un oficial al clubului Feyenoord. 

Dacă până în acest moment Gigi Becali a putut refuza şi oferte de 18 milioane de euro, precum cea venită pentru Florinel Coman din MLS, în vară finanţatorul FCSB s-ar putea mulţumi şi cu mai puţini bani, pentru a regla conturile vicecampioanei României. 

 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe