Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Prima reacţie a lui Florin Talpan după ce Pompiliu Bota a susţinut că-i oferă marca Steaua Bucureşti lui Gigi Becali!

ULTIMA ORĂ | Prima reacţie a lui Florin Talpan după ce Pompiliu Bota a susţinut că-i oferă marca Steaua Bucureşti lui Gigi Becali!

Fotbal intern

Comentarii

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, a oferit prima reacţie, după ce Pompiliu Bota a primit răspuns pozitiv în privinţa recunoaşterii mărcii Steaua la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Florin Talpan, juristul care a câştigat procese decisive împotriva lui Gigi Becali, i-a dat replica şi avocatului hunedorean, care a cerut recunoaşterea mărcii Steaua la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală: "Falsul avocat  Bota a înregistrat marca cu rea credinţă la EUIPO, ştiind că marca Steaua este marca clubului. Or, această înregistrare este lovită de nulitate absolută. Pentru rea credinţă la înregistrare a fost anulată şi marca lui Becali. Eu am mai spus aceste lucruri în presă, dar văd că tot se insistă în acest aspect, care a fost lămurit deja. Cu atât mai mult că falsul avocat afirmă în presă pentru ce a înregiatrat marca, ca să i-o cedeze lui Becali. Este un atuu în plus şi un probatoriu avantajos pentru mine în instanţă. Se vede că domnul Bota nu a citit legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice! Alte comentarii nu mai am", a susţinut juristul CSA Steaua, în urma afirmaţiilor făcute de Pompiliu Bota. 

Pe 3 martie 2020, Pompiliu Bota a primit recunoaştere la nivel european pentru marca Steaua, cea pe care Gigi Becali a pierdut-o în decembrie 2014, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acum, EUIPO i-a eliberat lui Pompiliu Bota Certificatul de Înregistrare la nivel european, ceea ce înseamnă că marca pe care a înregistrat-o intră în Registrul Mărcilor Uniunii Europene.

Ce nu spune avocatul din Hunedoara este că EUIPO i-a recunoscut marca Steaua pentru punctul 35 din Convenţia de la Nice. Asta înseamnă că poate folosi marca doar în ”Publicitate, conducerea şi administrarea afacerilor şi lucrări de birou”. Telekomsport a descoperit că Pompiliu Bota a cerut recunoaşterea mărcii şi pentru punctul 41 din Convenţia de la Nice. Adică să poată folos marca pentru ”Educaţie, instruire, divertisment, activităţi sportive şi culturale, ogranizare de evenimente de fotbal, organizare de competiţii de fotbal şi servicii privind organizarea de evenimente fotbaliste”. Dar EUIPO i-a refuzat această cerere. De asemenea, Pompiliu Bota nu poate folosi marca Steaua pe teritoriul României, deoarece MApN deţine drepturile exclusive.

În plus, Pompiliu Bota a încercat să-i vândă marca Steaua lui Gigi Becali. Patronul FCSB a refuzat imediat după ce le-a cerut părerea avocaţilor.

Afla mai multe despre: florin talpanflorin talpan steauamarca steauapompiliu bota 

viewscnt
Articole similare