Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un soldat ucrainean, mesaj de mulţumire pentru românii care i-au ajutat semenii. Ce a transmis de pe front

Un soldat ucrainean, mesaj de mulţumire pentru românii care i-au ajutat semenii. Ce a transmis de pe frontgalerie foto

Special

Comentarii

Fostul tenismen Sergiy Stakhovsky, care s-a înrolat în armata Ucrainei, a transmis un mesaj de mulţumire românilor care au sărit în ajutorul ucrainenilor.

Fostul număr 31 mondial, Sergiy Stakhovsky n-a privit impasibil agresiunea Rusiei şi s-a înrolat în armata Ucrainei.

În vârstă de 36 de ani, fostul tenismen face parte din trupele care apără Kievul şi a avut un mesaj pentru românii care au sărit în ajutorul Ucrainei.

Mesajul lui Sergiy Stakhovsky pentru români. Ce spune soldatul ucrainean

Sergiy Stakhovsky şi-a făcut un nume în tenis, dar a lăsat totul în urmă pentru a-şi apăra ţara în faţa Rusiei. Fostul tenismen este unul dintre sportivii care au ales să se înroleze în armata Ucrainei şi să lupte cu arma în mână în faţa Rusiei.

În prezent, Sergiy Stakhovsky face parte din trupele care apără Kievul, care de aproape două săptămâni este asaltat de armata Rusiei, dar care a rezistat cu mult eroism.

De pe front, Sergiy Stakhovsky a avut un mesaj pentru românii care au ajutat Ucraina şi pe ucraineni:

”Salut, aş vrea să mulţumesc românilor pentru ajutorul şi sprijinul pe care l-au oferit refugiaţilor ucraineni.

Noi, cei din Ucraina, vom rămâne pe poziţii, nu ne vom da la o parte şi vom încerca să învingem Rusia. Dar… avem nevoie de ajutor... de orice fel”, a declarat Sergiy Stakhovsky pentru Fanatik.

De la începutul războiului din Ucraina, adică de pe 24 februarie 2022, peste 235.000 de ucraineni s-au refugiat în România. Dintre ei, în jur de 72.000 de ucrainei au ales să rămână la noi în ţară.

Foarte mulţi români au arătat multă solidaritate şi i-au aşteptat pe ucraineni la graniţe cu hrană, haine, apă, ceai, obiecte de igienă personală, scutece pentru copii, dar şi cu locuri de cazare.

Novak Djokovic i-a promis lui Sergiy Stakhovsky că va ajuta Ucraina

Unul dintre cei care i-au trimis mesaje lui Sergiy Stakhovsky a fost Novak Djokovic. Stakhovsky a arătat discuţia pe care cei doi au purtat-o pe WhatsApp şi în care Djokovic s-a oferit să ajute.

”Stako, ce faci omule? Eşti pe front? Mă gândesc la tine... sper că totul se va linişti cât mai curând. Te rog să-mi spui care ar fi cea mai bună adresă să trimit ajutor... ajutor financiar sau orice fel de ajutor”, i-a transmis Djokovic.

Afla mai multe despre: sergiy stakhovsky,  

viewscnt
Articole similare