Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unde a ajuns Lacina Traore, fostul fotbalist de la CFR Cluj, după un an de pauză

Unde a ajuns Lacina Traore, fostul fotbalist de la CFR Cluj, după un an de pauză

CFR Cluj

Comentarii

Fostul jucător al celor de la CFR Cluj, Lacina Traore, a ajuns în divizia secundă din Portugalia.

Atacantul ivorian reprezintă una dintre cele mai profitabile afaceri ale grupării din Gruia. Acesta a fost achiziţionat în vara anului 2008, de la Stade d'Abidjan, pentru 50 de mii de euro.

În februarie 2011, după 19 goluri şi 6 pase decisive în 62 de meciuri, Traore era vândut la Kuban Krasnodar pentru şase milioane de euro.

Acolo a fost sub conducerea lui Dan Petrescu, actualul antrenor al campioanei României. În vara anului 2012, formaţia din Krasnodar a scos şi ea profit de pe urma vârfului după l-a cedat pentru 18 milioane de euro la Anzhi Makhachkala.

În acea perioadă, respectiv anul 2013, cota lui Traore era de 16 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com. Din acel moment, cariera sa a început să aibă o pantă descendentă.

Lacina Traore a semnat cu o formaţie din liga secundă din Portugalia

Deşi au urmat experienţe la echipe din principalele campionate din Europa, jucătorul a avut un regres constant. A trecut prin Franţa, la Monaco şi Amiens, prin Anglia, la Everton, şi Spania, la Sporting Gijon.

Vârful ajuns la 31 de ani a bifat un meci în Premier League, 43 de meciuri în Ligue 1 (patru goluri şi şase assist-uri) şi opt prezenţe în La Liga (două goluri).

A urmat o aventură şi în Ungaria, la Ujpest, iar vara anului 2019 a revenit în Gruia, acolo unde a rămas un sezon. Nu a mai impresionat la fel ca la prima experienţă, astfel că a fost cedat în Turcia, la Bandirmaspor.

Nu a rezistat foarte mult în fotbalul turc, iar în luna februarie a anului trecut a fost pus pe liber. Până acum, când a semnat cu Varzim, ocupanta locului 17 din 18 echipe în divizia secundă din Portugalia.

Lacina Traore reprezintă al doilea cel mai scump jucător vândut de CFR Cluj din istorie. Pe primul loc se află fundaşul stânga Alvaro Pereira, cedat la Porto în iulie 2009, pentru 6,5 milioane de euro. 

Ivorianul a jucat pentru CFR Cluj şi în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2010-2011. A marcat de două ori în cele şase meciuri din grupa E.

Afla mai multe despre: cfr clujlacina traore 

viewscnt
Articole similare