Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste excelentă de la UEFA pentru CFR Cluj! Decizia care le redă aripile ardelenilor

Veste excelentă de la UEFA pentru CFR Cluj! Decizia care le redă aripile ardelenilor

Fotbal

Comentarii

CFR Cluj a reuşit să scape de monitorizarea financiară din partea UEFA, fiind singurul club din Europa, dintr-un grup de cinci formaţii, care şi-a respectat exemplar promisiunile.

În sezonul 2019/2020, CFCB (Camera de Control Financiar al Cluburilor) a continuat să monitorizeze cluburile rămase cu promisiunea reorganizării financiare: CFR Cluj, Galatasaray, FK Kairat Almaty, Maccabi Tel Aviv şi FC Porto.

CFCB a constatat că Galatasaray, FK Kairat Almaty şi Maccabi Tel Aviv şi-au îndeplinit obiectivele convenite pentru sezonul 2019/2020, dar vor rămâne sub regim de monitorizare şi pentru sezonul 2020/2021. În schimb, CFR Cluj şi-a respectat pe deplin obiectivele acordului stabilit, semnat în iunie 2019 şi, drept urmare, a fost scoasă de sub monitorizare. 

Campioana Portugaliei, FC Porto, a îndeplinit doar parţial obiectivele pentru sezonul 2019/2020, aşa că UEFA va impune câteva sancţiuni, cum ar fi limitarea numărului de jucători pe lista A UEFA, dar şi restricţii pentru noi transferuri, menite pentru sezonul 2020/2021.

În ceea ce priveşte monitorizarea altor cluburi care au participat în competiţiile UEFA în 2019/2020, CFCB a concluzionat că Lille, Istanbul Başakşehir şi Wolverhampton nu au îndeplint deficitul pe ultimii 3 ani, de maximum 30 de milioane de euro. Aşa că se impun stabilirea unor acorduri cu UEFA, pentru o redresare financiară. Regula "deficitului" obligă cluburile să nu investească sume mult mai mari decât veniturile înregistrate în contabilitate, pentru a eradica evaziunea fiscală.

Astfel, cu ultimele trei echipe adăugate, UEFA ţine sub supraveghere financiară în sezonul 2020/2021 şapte formaţii: Galatasaray SK, Istanbul Başakşehir, FC Kairat Almaty, Maccabi Tel Aviv FC, LOSC Lille, FC Porto şi Wolverhampton Wanderers FC.

Sancţiuni UEFA pentru CFR Cluj, în sezonul 2019/2020

Sezonul trecut, din cauza neregulilor, CFR Cluj a fost de acord cu plata unei amenzi în valoare de 200.000 de euro, sumă ce a fost reţinută din veniturile pe care ardelenii le-au obţinut în urma participării în cupele europene. De asemnea, celor de la CFR Cluj li s-a impus, sezonul trecut, să limiteze numărul jucătorilor pe care-i vor trece pe Lista A în cupele europene. Gruparea din Gruia a putut înscrie doar 23 de jucători, şi nu 25, aşa cum este prevăzut în regulament. 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare