Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste tristă în lumea fotbalului! A murit Azeglio Vicini, fostul selecţioner al Italiei

Veste tristă în lumea fotbalului! A murit Azeglio Vicini, fostul selecţioner al Italiei

Serie A

Comentarii

Azeglio Vicini, antrenorul cu care Italia a obţinut medaliile de bronz la Cupa Mondială din 1990, a decedat, marţi, la Brescia, informează gazzetta.it. Născut la Cesena, Vicini ar fi împlinit 85 de ani la 20 martie.

Vicini a fost jucător la Vicenza, Sampdoria şi Brescia, la ultima formaţie începându-şi cariera de antrenor. El a pregătit naţionala under 21 a Italiei, cu care a jucat finala Campionatului European din 1986, apoi naţionala "mare", între 1986 şi 1991.

La squadra azzurra, Vicini i-a succedat legendarului Enzo Bearzot, care a fost 11 ani în funcţie. În ultima parte a carierei de selecţioner, Bearzot şi naţional italiană, campioni mondiali în 1982, au ratat calificarea la Euro-1984, în faţa României, apoi au atins doar optimile de finală la CM-1986.

Azeglio Vicini a revigorat naţionala, care a ajuns în semifinale la Euro-1988, fiind eliminată de Uniunea Sovietică (scor 0-2) şi a pierdut în aceeaşi fază, în faţa Argentinei, la penaltiuri, la Cupa Mondială pe care Italia a organizat-o, în 1990. Italia a câştigat apoi finala mică, în faţa Angliei, scor 2-1.

După ce Italia a ratat calificarea la Euro-1992, Vicini i-a lăsat locul de slecţioner unui alt mare antrenor, Arrigo Sacchi.

Azeglio Vicini a mai antrenat apoi echipele Cesena şi Udinese.

Afla mai multe despre: viciniitaliadecesselectioner 

viewscnt
Articole similare