Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cristina Neagu recunoaşte problemele interne de la CSM Bucureşti. "Sunt lucruri care se adună. Astăzi am primit salariile pe luna iulie"

VIDEO | Cristina Neagu recunoaşte problemele interne de la CSM Bucureşti. "Sunt lucruri care se adună. Astăzi am primit salariile pe luna iulie"

Handbal

Comentarii

CSM Bucureşti a pierdut ultima confruntare din Liga Campionilor în acest an, joi, acasă, contra rusoaicelor de la Rostov-Don, scor 22-27, într-o partidă în care a fost condusă de la un capăt la celălalt.

Rusoaicele au pornit meciul ca din puşcă şi au condus ostilităţile în majoritatea timpului. CSM Bucureşti a contat doar în momentele în care Rostov-Don a redus motoarele, doar aşa au reuşit "tigroaicele" să reducă ecartul de la opt goluri, la trei. Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare e româncelor, cu 11 reuşite şi, chiar dacă nu a fost la capacitate maximă, a fost singura jucătoare care a contat cu adevărat în ofensivă.

"Orice înfrângere e dureroasă, mai ales că am jucat acasă şi ne doream foarte mult să terminăm această primă parte a sezonului cu o victorie. Din păcate, apărarea noastră nu a mers absolut deloc astăzi. Bineînţeles că în atac vor apărea mereu greşeli şi ratări, însă noi, meciurile pe care le-am câştigat până acum, le-am câştigat prin apărare şi din păcate, astăzi, apărarea nu a mers.

Nu ştiu dacă e neapărat o scădere de formă. S-a acumulat şi oboseală. Eu cel puţin, în ultimele două luni, nu am reuşit aproape deloc să mă antrenez cu echipa. Am trei antrenamente de handbal în ultimele două săptămâni, am avut numai probleme, cumva minore, de sănătate, după ce am avut şi Covid... am pierdut-o şi pe Alexandrina Barbosa, mai sunt şi alte fete care au mici probleme de sănătate. Sunt lucruri care se adună la un moment dat. 



Mai este şi această problemă a restanţelor salariale. Abia astăzi am primit primul salariu în acest sezon, pe luna iulie. Lucrurile se adună, s-au adunat şi lunile acestea de restanţe. Cred eu că, per total, echipa a făcut o figură frumoasă în Liga Campionilor. Am pierdut astăzi, într-adevăr, însă suntem pe locul doi în grupă. Ne batem în continuare la primele două locuri, cu şanse reale de a merge direct în sferturile de finală ale competiţiei, aşa că suntem în cărţi. Din moment ce în a doua parte a lunii noiembrie primeşti abia primul salariu din sezon, îţi dai seama că nu te simţi bine. Am încercat de fiecare dată să venim la antrenament, să ne antrenăm cât putem de bine, să fim profesioniste. 

Sincer, cred că o echipă care are pretenţii să meargă în Final Four-ul Ligii Campionilor şi care îşi doreşte să se bată pentru trofeul Ligii Campionilor, trebuie să îşi respecte jucătoarele şi să le plătească la timp. Este o problemă pe care nu putem să o ascundem în cadrul echipei, însă am încercat în fiecare zi, toate fetele au încercat, să vină la antrenament şi să dea ce au mai bun
", a declarat Cristina Neagu, vizibil afectată de problemele interne ale clubului.

În perioada 3-20 decembrie, naţionala României va fi prezentă la Campionatul European din Danemarca, acolo unde vor lupta în Grupa D, cu Norvegia, Germania şi Polonia. Primele trei clasate vor merge în Grupele Principale. Cristina Neagu lasă de înţeles că naţionala României nu ar trebui să se mai bazeze atât de mult de jocul său, ci în primul rând pe jocul colectiv. În anii trecuţi, jucătoarele au evitat să-şi asume responsibilităţi în momentele cheie şi absolut tot greu a "căzut" pe genunchii măcinaţi de accidentări ai Cristinei.

"Cristina Neagu abia îşi revine după o perioadă foarte grea pentru ea. Am avut două luni groaznice. Am fost poate la 40-50 % din potenţial, ca şi astăzi. Cred că potenţialul meu este mult mai mare de atât. Însă nu sunt robot, am şi eu nevoie de antrenamente şi de meciuri ca să ajung la o formă foarte bună. Aşa că România trebuie să se bazeze în primul rând pe o echipă închegată la acest campionat european şi nu pe mine. Eu îmi fac treaba însă cred că fiecare componentă a echipei trebuie să îşi facă treabă. Cred că toate fetele care sunt convocate trebuie să înţeleagă că echipa naţională înseamnă altceva. Să-şi asume responsabilitatea, despre asta este vorba până la urmă. Va fi interesant să vedem la ce nivel se află echipa României", a completat Cristina Neagu, la finalul partidei.


 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare