Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Echipe de legendă. FC Liverpool, regina Europei de la sfarsitul anilor '70

VIDEO | Echipe de legendă. FC Liverpool, regina Europei de la sfarsitul anilor '70

EURO

Comentarii

Liverpool a fost regina Europei la sfarsitul anilor 70. Atunci cormoranii au cucerit de doua ori la rand cea mai importanta competitie intercluburi, Cupa Campionilor, cu legendarul Bob Paisley pe banca.

Primul succes a venit in 1977, atunci cand Rosii au eliminat TrabzonSpor, Saint Etienne si FC Zurich in drumul spre marea finala. In ultimul act, disputat la Roma, Liverpool a invins-o cu 3-1 pe Borussia Monchengladbach dupa reusitele lui McDermott, Smith si Neal.

Un an mai tarziu legendarul Bob Paisley l-a adus pe Anfield pe Kenny Dalglish pentru o suma record pentru acele vremuri, 440 de mii de lire. Scotianul avea sa devina o legenda pentru clubul de pe Merseyside. Insa King Kenny nu era singura vedeta din lot. Clemence, Hansen, Thompson, Fairclough McDermott sau Souness completau o echipa care avea sa faca un nou sezon european de vis. Dinamo Dresda, Benfica si apoi Gladbach, de aceasta data in semifinale, au fost victimele cormoranilor. Finala s-a disputat chiar in Anglia, pe Wembley, in fata a peste 90 de mii de spectatori. Brugge s-a aparat din prima secunda si a rezistat eroic pana cand Kenny Dalglish a inscris golul victoriei si a adus a doua cupa a campionilor consecutiva pe Anfield Road.

Si povestea nu s-a oprit aici. Trei sezoane mai tarziu, Bob Paisley si-a completat hattrick-ul de trofee dupa inca o finala de vis, in fata marelui Real Madrid. Alan Kennedy a fost eroul cormoranilor dupa ce a inscris singurul gol al partidei.

Alaturi de Carlo Ancelotti si Zinedine Zidane, Paisley ramane singurul antrenor din istorie care a cucerit 3 Cupe ale Campionilor.

 

Afla mai multe despre: fc liverpoolechipe de legendă 

viewscnt
Articole similare