Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | El este puştiul care a jucat semifinala băieţilor la Australian Open. I-a lipsit un punct ca să joace finala

VIDEO | El este puştiul care a jucat semifinala băieţilor la Australian Open. I-a lipsit un punct ca să joace finala

Tenis

Comentarii

Filip Jianu este cel mai talentat tenismen român din generaţia tănără. Are 17 ani şi a fost favoritul numărul patru pe tabloul de simplu rezervat juniorilor de la Australian Open.

Filip Jianu a fost aproape de a ajunge în finala juniorilor de la Australian Open. Puştiul născut la Bucureşti a fost eliminat în semifinale americanul Emilio Nava (17 ani) cu scorul de 6-3, 2-6, 5-7. Eliminarea a fost o supriză, mai ales că americanul era favoritul cu numărul 13. 

''Mai aveam nevoie de un singur punct ca să ajung în finală. Îmi pare rău că nu am putut să îl iau. Nu am ce să îmi reproşez la mingea de meci. A jucat-o el foarte bine, cu curaj. Îl bătusem acum două-trei luni. Sunt dezamgit puţin. Dacă îl învingeam, jucam în finală contra unui jucător pe care îl învinsesem ultima dată în două seturi şi puteam să iau titlul. '' a declarat Filip Jianu.

La Melbourne, Jianu a jucat şi în proba de dublu. La fel ca pe tanbloul de simplu, a ajuns până în semifinale. 
 
''Mă antrenez destul de des cu Nishikori, cu Tommy Haas, Shapovalov, iar aceste antrenamente mă ajută să evoluez. Îmi spun că este mult de muncă şi fără muncă nu se poate. Îmi spun că trebuie să fac şi pregătire fizică, şi anumite sacrificii, şi recuperare bună, iar dacă o să am încredere în mine, la un moment dat, rezultatele o să apară.''
 
Filip Jianu a jucat doar câteva partide în circuitul ATP şi îl are idol, pe cel care a câştigat 20 de turnee de Grand Slam. 
 
''Jucătorul meu preferat este Federer. Deşi jocul meu nu se aseamănă, se aseamănă mai mult cu al lui Djokovic, la Federer îmi place cel mai mult să mă uit. El este idolul meu şi de la el învăţ. '' a declarat Filip Jianu. 
 

Afla mai multe despre: australian openfilip jianusemifinala 

viewscnt
Articole similare