Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Contra, pe larg despre dialogul cu Hagi! "Asta m-a deranjat cel mai tare!" Aluzia care l-a "durut" pe selecţioner şi promisiunea pe care "Regele" nu şi-a onorat-o până acum

VIDEO EXCLUSIV | Contra, pe larg despre dialogul cu Hagi! "Asta m-a deranjat cel mai tare!" Aluzia care l-a "durut" pe selecţioner şi promisiunea pe care "Regele" nu şi-a onorat-o până acum

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Contra a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport înainte de plecarea spre Lyon, acolo unde va urmări finala Europa League dintre Marseille şi Atletico Madrid.

  • Final EUROPA LEAGUE: Olympique Marseille - Atletico Madrid e LIVE pe Telekom Sport 1, miecuri, de la 21:45
  • Cosmin Contra va prefaţa marea finală în direct la Telekom Sport, chiar de la Lyon

Printre subiectele atinse s-a numărat şi cel al schimbului de replici avut cu Gheorghe Hagi, după ce selecţionerul a anunţat convocaţii pentru partidele amicale cu Chile şi Finlanda. Deranjat de faptul că Viitorul are un singur jucător la lot, pe Alexandru Cicâldău, Hagi l-a atacat pe Cosmin Contra, în special pentru neconvocarea fiului său, Ianis, şi a fundaşului Bogdan Ţîru.

Contra a explicat pentru Telekom Sport că purtat un dialog cu Hagi prin telefon, pentru a clarifica lucrurile, dar că a rămas dezamăgit de reacţia acestuia şi mai ales de aluzia că a stabilit numele convocaţilor în funcţie de anumite interese.

Selecţionerul a precizat şi faptul că "Regele" i-a promis că îşi va cere scuze prin intermediul unui comunicat de presă, lucru care nu s-a întâmplat însă.

"Sunt mai mult dezamăgit (n.r. de atacul lui Hagi). I-am zis şi lui la telefon ce am avut de zis.

Sunt dezamăgit în primul rând pentru că... nu cred că, nici până acum din ce am văzut eu... Mi-a promis că va da un comunicat în care îşi va cere scuze. Nu faţă de mine, pentru că eu am vorbit cu el la telefon şi din punctul meu de vedere noi am lămurit lucrurile. Dar au fost şi alte persoane afectate din declaraţiile pe care le-a dat el, şi jignite. Şi eu sincer mă aşteptam ca el să aibă nişte scuze publice faţă de acei oameni. Dar din păcate nu s-a întâmplat.

Eu am vorbit cu el şi i-am zis ce argumente am avut şi cum văd eu lucrurile. I le-am explicat lui Gică Hagi. Până la urmă antrenorul echipei naţionale sunt eu, Gică Hagi este antrenor la Viitorul... El are o viziune de joc, o filosofie, eu am altă viziune de joc şi altă filosofie. Dacă pentru Gică Hagi un jucător este poate cel mai bun din România, pentru mine nu trebuie să fie la fel. Şi atunci e normal să existe opinii diferite, dar până la urmă eu sunt antrenorul echipei naţionale şi eu iau deciziile. Eu răspund pentru rezultatele echipei naţionale. Şi eu cred că până acum rezultatele echipei naţionale au existat, s-a văzut o schimbare în jocul echipei. Chiar dacă nu jucăm un fotbal perfect, eu cred că până acum echipa naţională a avut o creştere de la meci la meci şi eu nu văd de ce această presiune în plus, când nu ar trebui să existe această presiune [...]

M-a deranjat cel mai tare, da (n.r. aluzia că face convocările pe interese). Pentru că imaginea mea are de suferit. Şi nu o să permit nimănui, indiferent de numele său, să păteze numele meu. Pentru că până acum am încercat ca din punctul ăsta de vedere să dorm liniştit, să dorm cu capul pe pernă fără să mă gândesc că cineva poate să mă arate vreodată cu degetul.

Am vorbit cu el, am avut o discuţie lungă la telefon şi am lămurit lucrurile. Sper ca el să-mi fi înţeles punctul de vedere şi sper ca el să fi înţeles ca pe viitor să discutăm aceste lucruri faţă în faţă sau la telefon, pentru că e mai normal să discutăm astfel de lucruri într-o asemenea manieră
", a declarat Contra în exclusivitate pentru Telekom Sport.

De ce nu e Ianis Hagi la naţională! Şansa echipei U21 şi "lista" lui Contra

Contra a explicat şi care a fost raţionamentul său în privinţa neconvocării lui Ianis Hagi, jucător aflat într-o concurenţă pe post cu jucători deja consacraţi, precum Nicolae Stanciu şi Constantin Budescu. Totuşi, Contra insistă asupra faptului că Ianis are uşa larg deschisă la naţională.

"(n.r. Ianis Hagi) Este al treilea. Chiar este pus pe o listă mai largă de jucători, în care fiecare îşi spune părerea, cu avantaje şi dezavantaje. Şi în momentul de faţă, după ce am văzut în ultimul timp, indiferent de statistici, că statistici bune au şi cei doi jucători pe care i-am chemat pe postul lui Hagi, Stanciu şi Budescu, nu? Da, au statistici bune. Am consideract că vreau să dau continuitate şi mai ales că Ianis va fi implicat în septembrie, împreună cu ceilalţi pe care îi voi lăsa la naţionala de tineret, vor fi implicaţi să încerce să se califice la un Campionat European după 20 de ani. Deci eu cred că au o misiune mult mai grea acolo decât atunci când vor face pasul la echipa mare. Ianis este oricând binevenit la echipa naţională şi, cum am mai zis, dacă se va întâmpla cu cei doi jucători care sunt convocaţi în momentul de faţă, Ianis este următorul pe listă", a declarat Cosmin Contra pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cosmin contragheorghe hagiianis hagiinterviu 

viewscnt
Articole similare